Foto: Øystein Thorsen

Vet du noe om saken? Kontakt fvn.no på telefon 03811 eller send epost til tips@fvn.no.

KRISTIANSAND: Politiet fikk melding om ranet klokken 21.30 mandag kveld. Det var to ansatte på jobb da ranet skjedde.

— Det har vært en mann inne og truet med kniv. De ansatte har gitt fra seg penger, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no. Politiet vil foreløpig ikke si hvor mye kontanter raneren fikk med seg.

Vitne fant jakke og hansker

Øystein Thorsen, som bor like ved bensinstasjonen, bestemte seg for å dra ut og etterforske litt på egenhånd etter å ha lest om saken på fvn.no sent mandag kveld.

- Jeg tok meg en runde. I og med at politiet sa at raneren mest sannsynlig løp mot det gamle sykehuset, gikk jeg tilfeldigvis bak et hvitt hus som ligger like ved. Der står det noen søppelbøtter i et innhuk, og der fant jeg en jakke og noen hansker, sier Thorsen til fvn.no.

Han ringte politiet om funnet. Operasjonsleder Jon Kvitne forteller klokken 00.45 at de har vært på stedet og tatt med seg klærne.

- Dette er veldig interessant for oss, sier Kvitne til fvn.no.

- Hvor sannsynlig er det at dette er ranerens klær?

— Det vet vi ikke ennå, vi må sjekke det opp mot overvåkningsbildene. Vi har sikret jakka, og krimteknikere skal undersøke den, sier Kvitne.

Thorsen er glad for å ha hjulpet politiet i etterforskningen.

— De kom og tok med seg klærne, og takket meg for hjelpen, sier Thorsen.

— Vi er veldig fornøyd med at folk er observante, sier operasjonleder Kvitne.

Sort jakke og joggebukse

Politiet har siden ransmeldingen kom inn, jaktet gjerningspersonen. Rett over klokken 23 var det tre patruljer som lette etter den mistenkte i sentrum.

— Alderen er usikker, men antakelig er han i slutten av 20-årene. Han er cirka 1,70 høy, hvit i huden og snakket norsk, sier Solås, og fortsetter:

— Han hadde en sort treningsjakke med hvite felter, grå joggebukse og sorte joggesko.

Solås kan ikke svare på hvorvidt gjerningspersonen hadde dekket til ansiktet eller ei under ranet.

Vitner har meldt seg

Klokken 00.45 var det et par vitner som hadde kontaktet politiet. Fvn.no har vært i kontakt med et vitne som skal ha sett en person løpende mot fylkeshuset cirka klokken 21.10-21.15. Ifølge politiet kan ranet ha skjedd noe før klokken 21.30 siden de ble kontaktet via alarmselskapet.

- Jeg så en som sprang fra bensinstasjonen bortover mot det gamle sykehuset. Han ropte noe sånt som "vent på meg", sier vitnet, som ønsker å være anonym, til fvn.no.

Vitnet så ikke hvor vedkommende forsvant eller om personen var sammen med flere.

— Han løp veldig fort og passet til beskrivelsen. Det var ikke normal oppførsel. Han hadde mørke klær og åpen jakke, en veldig løs jakke, sier vitnet.

— Alle som har noe å bidra med, bør kontakte oss, sier operasjonsleder Jon Kvitne.

Forsvant til fots

Ingen er foreløpig mistenkt.

— Raneren forsvant til fots fra stedet. Antakelig gikk han mot det gamle sykehuset, sier Solås, som snakker om bygget i foten av Baneheia, Tordenskjoldsgate 65, som Fylkeskommunen i Vest-Agder nå holder til i.

Ingen ble fysisk skadet i ranet. Bensinstasjonen har åpent til 22 mandager.

Politiet har sikret seg bilder fra overvåkningskameraer på stasjonen.

29. oktober i fjor ble samme bensinstasjon ranet, også da av en raner som truet med kniv og forsvant til fots. En 23-åring er dømt for ranet, og han fikk strafferabatt fordi ransofferet ikke ble redd. Også i 2005, den 27. januar, ble stasjonen ranet.

Daglig leder ved bensinstasjonen, Rune Knutsen, ønsker ikke å uttale seg om saken.

Fvn.no følger saken.