Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon får lov å bygge en ny, skjermet brygge på Dvergsøya. Foto: Tore Andre Baardsen

KRISTIANSAND: — Vi vil ha saken behandlet pollitisk. Vi er redd det kommer nye dispensasjonssøknader fra de kongelige som ikke når politikerne, sa MDGs Hans Petter Horve til bystyret i Kristiansand onsdag ettermiddag.

Horve spurte også om det var slik at det var forskjell på folk, siden kronprinsparets søknad gikk gjennom i ekspressfart, mens mange av kommunens innbyggere må få saken prøvd politisk.

— Ja. Det er forskjell på folk. Vi har et kongehus. Det er klart det er forskjell på kronprinsparet og andre borgere. Denne saken kommer ikke til å skape presedens, sa ordfører Per Sigurd Sørensen.

Frps Stian Storbukås benyttet anledningen til å tale for en mer liberal utbygging i strandsonen.

— Det som er positivt med denne saken er at administrasjonen har lagt seg på en liberal linje i byggesaker. Jeg håper det fortsetter, sa han til lett humring i bystyresalen.

Debatten i bystyret viste med tydelighet at det ikke var stemning for å ta bryggesaken opp til ny behandling. Forslaget falt med 48 mot 5 stemmer. Byggingen av bryggen er allerede godt i gang.

Er du enig i Sørensens mening?