FORNØYD: Prosjektleder Åvald Bakken i Statens Vegvesenv ar fornøyd med spregningen i går. Steinstøv svevde over vannet. I dag har det begynt å rase steiner ned på veien fra ura som sprengningen laget. FOTO: JOHS. BJØRKELI Foto: Johs. Bjørkeli

BYGLAND: I morgentimene i dag oppdaget Statens Vegvesen at det raser steiner ned på riksvei 9 i Bygland der de sprengte bort en fjellhammer på 5000 kubikkmeter i går. Derfor slippes bilene nå bare enkeltvis eller i små puljer forbi den rasutsatte strekningen langs Urdeviki nord for Bygland sentrum.Prosjektleder Aavald Bakken i States Vegvesen sier til Fædrelandsvennen at tåka som ligger langt nedover fjellsidene gjør det vanskelig både å vurdere hvor stor rasfaren er nå og hvilke tiltak som videre må gjøres for å sikre veifarende permanent mot nye ras.

Det er lytteposter langs veien som akkurat nå avgjør når det er trygt å slippe bilene forbi sprengningsstedet. Mannskapene må avgjøre risikoen ut fra lyd som følge av bevegelser i steinmasser ovenfor veien. Dette kan føre til lang ventetid.

– Det kan bli aktuelt å stenge veien igjen og føre trafikken i kolonne via veien på vestsida av Byglandsfjorden, sier Bakken.

Omkjøring er nå skiltet på Byglandsfjord for de bilistene som ikke vil ta sjansen på lang ventetid ved Urdeviki.

Riksvei 9 ble først åpnet for trafikk igjen klokken 20 i går, men er nå altså usikker igjen.