BORES FRA BUNNEN: Langs Torridalsveien ved Haus borer Entreprenørservice hull gjennom Saga terrasse. Perioden med redusert fartsgrense forbi anleggsstedet fortsetter. Foto: Frode Lindblom

VENNESLA: — Det er foreløpig ikke nytt gjennombrudd på toppen av Saga terrasse. Etter planen vil det skje før jul. Vi vil ikke forsere fremdriften og ta noen sjanser, sier kommunikasjonssjef Christer Gilje i Statnett.

12. oktober skrev Fædrelandsvennen om feilboringen. Statnett står bak Skagerrak 4-kabelen mellom Danmark og Norge. Neste sommer skal landkabelen trekkes mellom Kvivika i Ålefjær, via Saga og opp til

Støleheia i Vennesla. Statnett har kontrakt med det Oslo-baserte selskapet Entreprenørservice, som er spesialister på fjellboring. Etter å ha boret et 220 meter langt pilothull i høst, bommet boreekspertene med fem meter og endte midt i boligveien på toppen av Saga.

— Ikke i media

Etter at Fædrelandsvennens artikkel, har Statnett skjerpet rutinene for hvem som skal uttale seg. Gilje hevder dette ikke er en stor sak.

— Dette er et mindre byggeplassavvik som vi håndterer internt, og som vi ikke vil diskutere i media.

Avdelingsleder Frode Tryti Olsen i Entreprenørservice nektet å kommentere saken.

Dyr feilboring

Feilboringen har medført en ekstrakostnad på mellom en halv og én million kroner. Boring og kabeltrekking gjennom Saga terrasse har en ramme på 3,5 millioner.

Statnett mener Entreprenørservice må ta kostnaden selv.

— Det verken vil eller kan jeg si noe om, sier kommunikasjonssjefen.

- Vil ikke fordele skyld

— Har dere tillit til Entreprenørservice?

— Ja, sånn det ser ut nå, så har vi det. Vi er ikke ute etter å fordele skyld. At det blir boret feil kan skje innimellom, mener Christer Gilje.

I disse dager sprøytes betong inn i deler av det gamle pilothullet. Fremdriften er avhengig av herdetiden.

Det nye pilothullet skal etter planen komme opp i kanten av boligveien, inntil fjellknausen du ser på bildet.

Entreprenørservice har også boreoppdrag på kabelveien opp mot Støleheia. Over nyttår skal de bore pilothull under Otra.