KRISTIANSAND: Verken video fra overvåkningskamera, avhør av ofrene eller avhør av mellom 10 og 15 vitner har foreløpig ført til pågripelser i voldtektssakene som er blitt etterforsket for fullt ved Kristiansand politistasjon de siste ukene.

Politiet har heller ikke fått svar på DNA-prøvene som er sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

— Vi vet ikke når svarene på DNA-prøvene kommer. Det drar tydeligvis ut i tid, og vi har purret på dem flere ganger, sier etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Har DNA fra alle sakene

Klær, prøver fra voldtektsmottaket og funn på åstedene er sendt til analyse.

— Vi har sendt inn noe fra alle sakene, sier Hansen.

Den ene voldtekten som er anmeldt skjedde i Baneheia 26. juni, da en kvinne i 20-årene var på vei hjem fra byen. Kvinnen skal ha blitt overfalt og voldtatt av to menn.

Etter denne hendelsen ble en ny voldtekt anmeldt. Nok en kvinne i 20-årene anmeldte at hun var blitt voldtatt i Baneheiveien da hun var på vei hjem fra byen i slutten av mai.

Den tredje hendelsen skjedde ved Vollevannet natt til 29. juni. Der ble en 19 år gammel kvinne tatt rundt halsen og lagt i bakken. Gjerningsmannen løp fra stedet da kvinnen fikk tak i mobiltelefonen sin.

Ingen pågrepet

Politiet mener det er fire forskjellige menn som står bak. Ingen er så langt pågrepet.

— Om det er en sammenheng mellom hendelsen kan vi ikke si noe om foreløpig. Sakene har høyeste prioritet hos oss. Disse sakene betyr i øyeblikket mest for oss å oppklare. Vi har spor å gå etter, men de må vi holde for oss selv foreløpig, sier etterforskningslederen.

Flere vitner er avhørt, uten at det har gitt resultat.

— Totalt i sakene har vi avhørt mellom 10 og 15 vitner. Dette er imidlertid ikke vitner som har sett hendelsene, men som kan ha informasjon som kan være nyttig for oss, sier Hansen.

Overvåkningsvideo

Heller ikke en grundig gjennomgang av videoopptak har ført fram.

— Vi har gått gjennom mye video fra øvre del av byen, uten at det har gitt oss noen spor. Vi har sjekket opptak fra kameraer som kan ha fanget opp ting i gaten, sier Geir Hansen.

Antallet etterforskere som jobber med sakene varierer fra dag til dag.

— Mange arbeidsoppgaver er gjort, men vi har hele tiden en håndfull etterforskere på sakene, sier etterforskningslederen.