MANDAL: – Alle gruppelederne som vi samarbeider med i bystyret har uttrykt tillit til meg. Jeg opplever derfor at det ikke er noen formell grunn til å trekke seg, sier Askildsen. Han sier et slikt trekk heller ikke ville vært lovlig etter kommuneloven.

Askildsen måtte tirsdag forholde seg til forsidene både i Fædrelandsvennen og Lindesnes Avis der Aps bystyrerepresentant Linda Verdal og KrFs sin tidligere gruppeleder i bystyret, Åshild Schmidt, ber han trekke seg.

Ikke hyggelig

– Det er selvsagt ikke hyggelig. Jeg forstår at noen føler seg skuffet og ført bak lyset. Samtidig opplever jeg at denne reaksjonen overgår det jeg ellers har fått, sier Askildsen.

Han sier at han tirsdag kveld skal ha møte med Arbeiderpartiet i Mandal for å lufte tanker rundt det som nå har kommet fram. – Vi trenger å snakke ut og sørge for at alle sitter med samme informasjon, sier han.Askildsen sier han beklager det som har skjedd. – Vi er glade for at alle gruppelederne tok imot vår beklagelse under møtet søndag og er innstilte på å jobbe videre sammen, sier han.

Krevende bystyremøte

Nå må han forberede seg på et tøft budsjettmøte i bystyret torsdag, der blokkene står steilt mot hverandre. – Det er likevel lettere å forholde seg til. Da er det sak, ikke person, det handler om, sier han.

Askildsen er nå opptatt av å fokusere framover til beste for Mandal. – Vi har store tunge saker fremover som krever all vår oppmerksomhet. Det håper jeg alle i bystyret er innstilte på å være med på, sier han.