AGDER: — Vinden og nedbøren minker nå, så det går den rette veien, sier statsmeteorolog Børje Johansson som har registrert 18 millimeter (18 cm snø) nedbør på Landvik. 50 millimeter (50 cm snø) på de verste stedene.

- Nå stiger temperaturen raskt. I løpet av to-tre timer skifter nedbøren fra snø til regn lang kysten under 300 meter, sier Johansson like før klokken 12.00. — I Kristiansand venter vi cirka 20-30 millimeter resten av dagen. Nedbøren fortsetter i morgen med enda 10 millimeter nedbør.

— Vinden minker nå. Langs kysten er det frisk bris, 10 meter per sekund. I innlandet er det nå bris, sier Johansson.

Morgenvarselet

— Det blir nedbør i form av snø, sludd og regn mesteparten av dagen. og jeg vil tro at cirka halvparten av forventet nedbør for dette døgnet er kommet nå ved 8-tiden lørdag, sier vakthavende meteorolog på Blindern, Kristian Gislefoss. Dermed skal det fortsette med nedbør gjennom mesteparten av lørdagen før det roer seg litt ned på tidlig kveld. - Men så blir det økende nedbør igjen ut over kvelden, sier Gislefoss.

Tips leserne om uvær, glatte veier, trafikkuhell og annet i kartet øverst i saken!

De ferskeste målingene viser at det er kommet rundt 20 millimeter nedbør så langt i natt. Og da i form av snø. Men fra midt på dagen regner Gislefoss med at nedbøren går over til regn i kyststrøkene.

— Før det kan det komme en god del tung, våt snø, sier Kristian Gislefoss.

Han varsler en forholdsvis mild helg på Sørlandet med nedbør i form av sludd og regn på kysten og snø i innlandet. Mest nedbør vil det komme på kysten. Vinden vil roe seg slik at det blir en blanding av frisk bris og kuling resten av helga.

Men fra neste uke blir det igjen en mer vinterlig værtype med kuldegrader på Sørlandet og perioder med snø.

Så det er liten tvil om at det går mot en hvit jul for sørlendingene.

LES OGSÅ: Fædrelandsvennen forsinket|Fædrelandsvennen eavis|Orkan på Lindesnes|Slik slår uværet til|Snøstorm lammer Rogaland| Nattoget står fast | Slik er situasjonen

SE OGSÅ: - Slår været om, anbefaler vi folk å ikke kjøre|Ventet forgjeves på bussen