SØGNE: — Ulykken inntraff i det sjåføren av en bil som kom kjørende i vestlig retning kom over i motsatt kjørefelt og traff et kjøretøyet som kom kjørende i motsatt kjørefelt. I bilen som kom kjørende i østlig retning, satt det en mann og en kvinne. Situasjonen for disse to er uavklart, opplyser politiets innsatsleder på ulykkesstedet Tore Seglem Larsen til fvn.no.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 08.28 mandag morgen. Flere mannskaper fra både politi, amk og brannvesenet har bistått i hjelpearbeidet. Brannvesenet måtte bidra for å få flere av de involverte ut av kjøretøyene. Det er store materielle skader på kjøretøyene.

— I bilen som kom over i motsatt kjørefelt satt det en mannlig sjåfør. Han er også sendt til sykehus, men skadene skal ikke være av alvorlig karakter, opplyser Seglem Larsen.

Alle tre ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

— De er skadet og under behandling. Tilstanden deres er stabil, opplyses det fra akuttmottaket i Kristiansand, til fvn.no klokken 11.

Foto: Kristin Ellefsen

Trafikkulykken førte til at veien ble sperret i begge retninger. Veien er igjen delvis åpnet og politiet driver med manuell dirigering på stedet.

Ved 09.30-tiden fløt trafikken greit i vestgående felt, mens det var noe mer kødannelse i østgående felt.

Klokken 10.15 var veien åpnet for trafikk i begge retninger.

Ulykken skjedde på E 39 ikke langt i fra Brennåsen. Meldingen kom inn via amk-sentralen, opplyste operasjonsleder Per Lauvnes til fvn.no like etter ulykken inntraff.

Vil bli gransket

Politiet opplyser at ulykken vil bli gransket.

— Politiet har snakket med flere vitner som kom til stedet like etter ulykken skjedde. I tillegg sikres det spor fra ulykkesstedet, opplyser Seglem Larsen.

Det er i tillegg besluttet fra jourhavende jurist at bilføreren som kom over i motsatt kjørefelt skal få førerkortet sitt beslaglagt.

— I tillegg blir det rutinemessig tatt utvidet prøver av de to bilførerene, opplyser Lauvnes.

Det er 80-sone og såkalt myk midtdeler på stedet.