KRISTIANSAND: Få sekunder før hjullaster tippet utfor kaia, klarte sjåføren å hoppe ut. Han kom ikke til skade. Politiet har ikke etterforsket saken, men Arbeidstilsynet har gjennomført tilsyn i havna.

— Det er gjennomført tilsyn. Status på tilsynet er at det er funnet at de ikke hadde rutiner for å deponere snø på sjøen. Arbeidet er stanset inntil det er utarbeidet rutiner for denne type aktivitet, sier overingeniør Alf Helgeland i Arbeidstilsynet, til fvn.no.

Hjullasteren kjørte over en 12 til 15 centimeter høy kant. Havna manglet oppmerket område hvor det var mulig å dumpe snø uten å risikere å kjøre utfor.

— Det er en forutsetning at man har soner for hvor man skal tippe og slik at man fysisk ikke kan kjøre ut, sier Helgeland.

”Kristiansand havn har derimot ikke hatt tilstrekkelig med rutiner for arbeidsoperasjonen, som ble utført i forbindelse med snøryddingsarbeidet. Det er arbeidsgivers plikt å sørge for at arbeidet som utføres kartlegges, og at tiltak igangsettes for å forebygge”, heter det i tilsynsrapporten fra Arbeidstilsynet.

Ifølge rapporten fra Arbeidstilsynet hadde sjåføren alle papirer i orden. Havna får ros for håndteringen av sjåføren, som har hatt det vanskelig etter hendelsen.

Arbeidstilsynet har avsluttet saken uten reaksjoner mot havna. De varsler samtidig at det vil bli holdt uvarslet tilsyn i løpet av året.

— Når vi ser at de har stanset arbeidet og selv har tatt initiativ for å imøtekomme det de ikke hadde på plass, så er det ikke hensiktsmessig å forfølge saken for oss, sier Helgeland.

Foto: Amund Hestsveen