KRISTIANSAND: Direktør Aslak Brekke i Stiftelsen Arkivet, institusjonen som jobber med historieformidling og fredsdialog, ber Frp snarest fjerne Quisling-bilder fra sin agitasjon mot eiendomsskatt – og heller diskutere saklig.

– Å bruke slike virkemidler forteller først og fremst om en historieløs avsender. Dette er mangel på historiebevissthet. For det første forflates den debatten man ønsker å føre – i dette tilfellet om eiendomsskatt. Men enda verre: Fortidens dramatiske fakta forflates. Når man bruker Quislings svik på denne måten, reduseres hans svik og det som faktisk skjedde, sier Brekke.

– Når naziargumentet trekkes fram feil, reduseres alvoret i nazismen. Det er himmelvid forskjell mellom Quislings svik og ulike syn på eiendomsskatt, sier Brekke.

– Jeg blir ikke sint eller oppbrakt, men jeg blir oppgitt over denne helt feilslåtte retorikken og virkemiddelbruken, sier han.

Beklager

I dagens utgave av Fædrelandsvennen beklages bruken av plakaten av fylkesleder i Vest-Agder Frp, Christian Eikeland. Han er også ansvarlig redaktør av nettsiden.

Til avisen sier han at han ikke var klar over oppslaget, selv om det hadde ligget på Frps hjemmeside i fem dager.

Etter at Fædrelandsvennen snakket med ham onsdag, ble oppslaget fjernet fra nettsiden.