KRISTIANSAND: Ulykken skjedde utenfor Hurtigruta Carglass i Barstølveien ved 13-tiden søndag.

— Vi mener å ha en rimelig god oversikt over hva som skjedde. Alt tyder på dette var en tragisk ulykke, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon.

Det skal ikke ha vært noen vitner til ulykken, men ifølge Nesland ser det ut som bilføreren rygget på jenta ved et uhell.

— Det har sannsynligvis skjedd på utsiden. Jenta kan ha blitt slept med bilen et lite stykke, sier Nesland.

Preget av situasjonen

Sjåføren, som er i nært slektskap til jenta, skal raskt ha oppdaget hva som hadde skjedd.

— Vi har ikke gjort noe formelt avhør ennå, men vi har snakket med ham. Det er en tragisk hendelse også for ham og han er preget av situasjonen. Vi har derfor ikke presset på når det gjelder avhør, sier Nesland.

Ifølge Nesland vil mannen bli avhørt en gang etter jul. Politiet har beslaglagt mannens førerkort, men ifølge Nesland betyr ikke det at politiet mener han har gjort noe straffbart.

— I slike saker vil førerkortet alltid bli beslaglagt inntil vi har en grei oversikt over hva som har skjedd. Hva som skjer videre har vi ikke tatt stilling til ennå, sier Nesland.

Alvorlig, men stabil

Toåringen ble søndag kveld sendt videre fra Sørlandet sykehus i Kristiansand til Oslo universitetssykehus med luftambulanse. Julaften formiddag opplyser sykehuset at hun er alvorlig skadet.

— Sykehuset betegnet henne som stabil i dag på morgenen. Slik det ser ut er tilstanden hennes ikke livstruende, sier Nesland.

Politiets kriminalteknikere gjennomførte undersøkelser på stedet søndag ettermiddag og kveld.

— De tekniske undersøkelsene er avsluttet. Det viktigste som gjenstår nå er avhøret av føreren, sier Nesland.

Politiet varslet etter to timer

Ulykken ble meldt til AMK ved 13-tiden søndag. Først to timer senere, rundt 15.20, ble politiet varslet. Nesland vet ikke hvorfor politiet ble varslet tidligere.

— Vi burde ha blitt varslet før, men det er vel omstendighetene som gjorde at det ble som det ble, sier Nesland.

Daglig leder for AMK Sørlandet, Ole Kristian Skomedal, kan julaften fremdeles ikke svare på hvorfor politiet ikke ble varslet.

— Ambulanse ble sendt omgående da vi fikk meldingen. Det viktigste for oss er at pasienten ikke har vært skadelidende. Så får vi gå gjennom hva som er årsaken til hvorfor politiet ikke ble varslet med en gang, sier Skomedal ved 11-tiden julaften.