KJØKKENET: Totalt foliert. Foto: FOTO PRIVAT
GODE MINNER: Nygifte Marit Kornbrekke Hagen (19) er lærling på Sport 1 i Vennesla. Hun er ferdig med å rydde. Nå er foliespøken gode minner på datamaskinen. Foto: odd inge
KUL NED: Brudgom Kristian Hagen er nettopp kommet hjem etter bryllupsnatten. Han valgte å kule ned i sofaen etter sjokksynet som møtte ham. Til venstre vennen Richard Lunden, til høyre lillebror Morten Hagen - begge tungt medansvarlige. Foto: FOTO PRIVAT
UNDERSØKER: Marit Kornbrekke Hagen måtte sjekker kjøkkenet da hun kom hjem. Ved siden av Jan Erik Klokkhammer, også han en venn med stort medansvar. Foto: FOTO PRIVAT
FOREVIGES: Nyheten spredte seg raskt i familien. Her er det tante Britt Skaare Botner som er på plass for å forevige foliespøken. Foto: FOTO PRIVAT

Se flere bilder ved å klikke på pila øverst i høyre hjørne.

VENNESLA: Leiligheten i Heptekjerr var totalt foliert. Både stue og kjøkken var komplett dekket med aluminiumsfolie.

— Vi hadde overnattet på Hotel Norge bryllupsnatten. Jeg løp inn på badet for å se til de nyfødte kattungene. Da hørte jeg ropene fra stua. Alt var folie, men vi bare lo. Det er jo gøy da, sier Marit Kornbrekke Hagen.

150 ruller

Det var lørdag 19. mai hun ble viet til sin Kristian Hagen (22) i Vennesla frikirke. Bryllupsfesten var på et hotell i byen. Utpå kvelden kunne derfor vennene gå i gang med den store jobben i ro og fred.

I alt 15 personer skal ha brukt kvelden på å pakke inn det nybakte ekteparets hjem i aluminiumsfolie.

KUL NED: Brudgom Kristian Hagen er nettopp kommet hjem etter bryllupsnatten. Han valgte å kule ned i sofaen etter sjokksynet som møtte ham. Til venstre vennen Richard Lunden, til høyre lillebror Morten Hagen - begge tungt medansvarlige. Foto: FOTO PRIVAT

— Ryktene sier at de hadde med seg 10 ruller hver. Det blir 150 ruller det. I alle fall bar vi ut fem søppelsekker med folie etterpå, forteller bruden.Etterpå vil si onsdag. Det har tatt tid å rydde.

— Alt var dekket. Vegger, puter, sofa, alle husets dvd-er, glass, vaser og kopper og tallerkener. De har virkelig stått på, sier bruden.

Hun synes spøken er helt topp.

Planlegger gjengjeldelse

— Mange brudepar må jo tåle det utroligste. Denne spøken er perfekt. Den krever innsats, er bare moro og helt harmløs. Det eneste vi som brudepar får, er masse ekstrajobb og en god latter. Helt fint, sier Marit Kornbrekke Hagen, som gjerne vil ha fram at hun vurderer gjengjeld.

— Et av venneparene våre gifter seg neste år. De har noe å glede seg til, ler hun.

Husker du Lyngdal?

Marit Kornbrekke Hagen visste ikke at vennene hennes trolig har kopiert Magnus Løvlands spøk fra internatet på Lyngdal kristne videregående skole fra i fjor høst.

Fire jenter bandt ham med gaffatape, men han svarte med å foliere hele hybelen til to av jentene. Den happeningen gikk land og strand rundt på nettaviser.

Videoen fra Løvlands spøk er faktisk en av de mest sette på fvn.no noensinne.Løvland ler godt når han hører om kopieringen i Vennesla.

— Jeg krever ikke copyright fra venndøler. Bare topp at folk lar seg inspirere. Kanskje vi kan få satt i gang en folie-trend, ler Magnus Løvland.

Faktisk blir han også inspirert til nye bravader.

— Dere husker kanskje at jeg skulle hevne meg på fire jenter, men at jeg kun folierte hybelen til to. Venndølene inspirerer meg tilbake. To jenter her på skolen har noe i vente nå. Noe må skje raskt, det er jo snart ferie, sier Magnus Løvland.

Følg med, følg med.