Foto: Trine Fladstad

KVINESDAL: Den uheldige kvinnelig overnattingsgjesten skal ha sovnet sittende under dusjstrålen, med baken over sluket i hotellrommet sitt i 4. etasje på hotell Utsikten sent lørdag kveld. Det melder Avisen Agder.

Der ble hun sittende til frokost dagen etter. Da hadde vannet rent ned gjennom to etasjer, og det rant vann i strie strømmer fra taket inne i restauranten.

Rant i strie strømmer

Daglig leder Per Arne Netland ble varslet av hotellets nattevakt like over klokken 7 søndag morgen, da vedkommende ante uråd da hun skulle stelle i stand frokost til hotellets gjester.

— Personalet tømte bøtter på bøtter med vann i restauranten og skjønte ikke hvor det kom fra, forteller Netland til fvn.no.

Både sofa, gulv og tepper var gjennomtrukket av vannet som sildret fra taket.

Etterhvert som det kom flere folk på jobb løp de opp og fant at gulvet i hotellets 3. etasje var søkk vått. Det samme gjaldt hotellets 4. etasje, men her kom tilsynelatende vannet fra et av hotellets gjesterom.

Vekket av personalet

— Hun ble vekket da personalet banket hardt på døra. Hun satt ikke i dusjen når vi kom inn, men på spørsmål om hva som hadde skjedd fortalte hun at hun hadde sovnet i dusjen, forteller Netland.

Kvinnen har ikke sagt noe om når på døgnet hun satt seg i dusjen for et forfriskende bad for deretter å sovne.

— Nei, hun har ikke forklart det, men jeg skal snakke med henne nå senere, forteller han.

Netland regner likevel med at vannet hadde rent i flere timer da personalet ble oppmerksomme på lekkasjen tidlig søndag morgen.

- Hvordan reagerte gjesten på det som hadde skjedd?

— Hun var pinlig berørt, sier Netland.

På grunn av det baktette avløpet har dusjvannet ikke rent unna i sluket slik det normalt sett gjør. I stedet trakk det ut i gangen og nedover i etasjene til andre hotellrom og endte til slutt opp som sildrende vann restauranten.

Hotellets gjester skal ikke ha vært klar over vannlekkasjen som tok seg inn via deres rom i tredje etasje før etter at de ble vekket.

Hell i uhell

Netland forteller til fvn.no at det er blitt skiftet 13 takplater som følge av vannlekkasjen. Han mener likevel at ting kunne gått langt verre.

— Det var mye hell i uhellet, sier han.

Han mener lekkasjen raskt kunne blitt mer kostbar dersom vannet hadde funnet veien til andre rom med mer verdifullt utstyr. Hvor kostbar affæren blir vil han likevel ikke anslå.

— Det kommer helt på hva vi gjør med teppene som tørker nå. Må en ta vegger og skifte tepper så blir det fort en del kroner, sier Netland som nå har flere rom stående til tørk etter helgens kalde dusj.