Foto: Arkivfoto

KRISTIANSAND: — Jeg og søstera mi fant ikke noe annet tilbud i går. Domkirken var stengt og Røde-Kors-huset hadde ikke åpnet ennå, sier Sunniva Haukbjørk Vetland til fvn.no.Hun mener det i går formiddag var behov for å arrangere en minnemarkering tidlig lørdag, etter angrepene på Utøya og i Oslo. Derfor snakket hun med sin søster, Tale Haukbjørk Østrådal, og de ble enige om å invitere via Facebook til en minnemarkering på Øvre Torv i går ettermiddag.

— Vi var helt lammet, så jeg ringte Tale og vi ble enige om å gjøre noe. Det viktigste var å kunne være der for de som trengte noen og noe å gå til, sier Vetland.

Selv var hun avgårde på jobb i går ettermiddag og kveld, og var spent da hun returnerte til Øvre Torv sent lørdag kveld.

— Da jeg kom tilbake der var det mye mer lys og blomster. Jeg tror det var mange innom. Det kom mange som trengte noen å prate med og en skulder å gråte på. Det viser at folk bryr seg, sier hun.

— Tanken bak var at vi hadde et stort behov for å gjøre noe. Det var også for å vise respekt, sier Vetland.

Arrangementet startet på ettermiddagen og fortsatte utover natten. Ifølge folk som var med, var det godt over 200 personer innom. Natteravnene var også innom.

— Vi laget hjerteformet minne med fakkelbokser i natt. I parken hadde de masse lys og blomster, skriver natteravn Anne i en sms til fvn.no.

Mange lys var tent på scenen på Øvre Torv i natt. Ifølge Vetland brenner lysene fortsatt ved 14-tiden, og det er fortsatt anledning for folk til å komme dit.