KRISTIANSAND: 25-åringen skal ha gjennomført underslagene fra november 2009 frem til han ble oppdaget i april 2010. I løpet av disse fem månedene tilegnet han seg totalt 113.942,40 kroner i kontanter fra sin egen arbeidsplass.

Brukte firmakort

Underslagene skal ha foregått ved at 25-åringen tok pengene i egen lomme dersom kundene betalte kontant. Han registrerte deretter kjøpet på et firmakort som tilhørte Anleggsvirksomhet AS. Selskapet var en av flere store kunder som hadde kort liggende hos bensinstasjonen i Kristiansand-området.

I dommen fremgår det at selskapet ikke hadde noen omfattende kontroll av regningene de mottok fra bensinstasjonen hver måned. Underslagene ble først avslørt da selskapet la merke til en påfallende høy bensinregning. En regning på over 70.000 kroner i løpet av fem måneder stemte dårlig overens med at bedriften kun hadde én bensinbil. I etterkant har det kommet frem at det korrekte beløpet skulle ha vært 3.500 kroner.

Økonomiske problemer

Anleggsvirksomhet AS tok deretter kontakt med daglig leder ved den aktuelle bensinstasjonen. 25-åringen ble raskt avslørt, da sjefen la merke til at han ikke slo inn et kontantkjøp i kassa. Det samme beløpet ble samme dag registrert på kortet til Anleggsvirksomhet AS.

25-åringen erkjente i retten å ha begått underslag, men hevdet beløpet ikke var på mer enn 25.000. Retten kom imidlertid frem til at bevisene i saken er klare.

Ved bruk av firmakortet skulle de ansatte i Anleggsvirksomhet AS skrive under på kvitteringen. Kvitteringene ble samlet opp og sendt til selskapet hver måned. Ifølge dommen viste det seg at det ble gjennomført totalt 597 transaksjoner mellom bedriften og bensinstasjonen i den aktuelle perioden. Av disse manglet 309 underskrevne kvitteringer. Timelistene ved bensinstasjonen viste at 25-åringen var på jobb når 306 av de 309 transaksjonene ble gjennomført.

60 dagers fengsel

25-åringen forklarte i retten at han utførte underslagene på grunn av økonomiske problemer og at han trengte pengene til å betale privat gjeld.

I dommen kritiserer retten tiden det har tatt å få saken til retten. Forholdet ble anmeldt i mai 2010. Fra saken var ferdig etterforsket i mars 2011 gikk det over ett år til det ble tatt ut tiltale, i april 2012. På bakgrunn av dette har retten kom frem til at deler av straffen kan gjøres betinget.

Straffen ble satt til 60 dagers fengsel, hvorav 25-åringen må sone 30. Dette var noe strengere enn aktors påstand, som lød på 45 dagers fengsel.

25-åringen må også betale 76.000 kroner i erstatning, samt saksomkostninger.