SETESDAL: — Det er dårlige kjøreforhold over 600-700 meter, sier vakthavende meteorolog Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt, til fvn.no.

Det er sør-sørvestlig kuling i fjellet. Utover kvelden vil det lette i østlige strøk, mens det holder seg ille i vestlige strøk.

— Det er snøvær og det kommer nok en del centimeter utover kvelden. Det kan legge seg 10-15 centimeter. Enkelte steder kan det komme opp mot 20 centimeter. Det blåser kraftig, så snøen legger seg ujevnt, sier Melhuus.

— Vi har ikke hatt voldsomme problemer i Agder. Det er litt snøslaps og snødekte veier mellom Brokke og Suleskard, sier vaktoperatør Arne Kleiv ved Veitrafikksentralen, til fvn.no.

Snødekte veier

Statens vegvesen melder om snøslaps på fylkesvei 337 mellom Brokke og Suleskard. På riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli rapporteres det om snødekke og vanskelige føreforhold. Bortsett fra det er det ikke rapportert om problemer på sørlandsveiene.

Agder-politiet har i ettermiddag ikke fått melding om trafikkulykker som følge av dårlig vær. Over grensen til Vinje i Telemark på E 134 gikk det galt ved 13-tiden.

Bil havnet i vannet

— En bil har kjørt ut av veien, E134 over Haukelifjell, og ut i vannet. Dette var vest for Haukeliseter. Personen som satt i bilen er reddet opp av vannet og tatt hånd om av brøytemannskapene på Haukeli, opplyste operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt i sin presselogg.

Det var en utlending i 50-årene som fikk sleng på bilen og havnet på taket i vannet. Han ble tatt med inn på Haukelisenter turisthytte.