BIRKENES: AMK fikk telefonoppringningen klokka 01.20. Politiet ble også varslet. Det ble satt i gang akuttmedisinske tiltak på stedet. Etter en halv time avsluttet ambulansepersonellet og konstaterte at mannen var død.

— Det er riktig at en person ringte til avdøde uten å få kontakt med ham. Derfor reiste vedkommende til stedet og fant 37-åringen, og varslet AMK, forteller seksjonsleder Arne Sundvoll ved Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at det ble gjennomført et første avhør av den siktede 35-åringen onsdag kveld.

Ingen flere avhør foreløpig

— Blir det gjennomført avhør i dag?

— Nei. Det første avhøret som ble tatt onsdag er tilstrekkelig for politiet i forhold til den videre fremdrift med sikte på fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett fredag. Vårt fokus nå er å gjøre ferdig de kriminaltekniske undersøkelsene i Vegusdal. Åstedet er omfattende. Dessuten skal flere vitner avhøres, sier Sundvoll.

— Hva har siktede forklart til politiet?

— Det kan jeg ikke si noe nærmere om. Men han har gitt en forklaring. Senere avhør vil være av konfronterende karakter der han blir foreholdt den informasjon politiet har. Derfor vil vi ikke si noe om innholdet i avhøret.

— Har han erkjent forholdet?

— Han har erkjent deler av de faktiske forhold som skal ha funnet sted, sier Sundvoll.

Skader

— Hvilke skader er avdøde påført?

— Det kan jeg ikke si noe om. Vi må først få resultatet av den patologiske undersøkelse som skal gjennomføres av rettsmedisinerne ved Folkehelseinstituttet.

— Det er antydet at sjalusi i forhold til en kvinne skal være motivet for drapet. Er det riktig?

— Det kan jeg ikke kommentere

Politiet konsentrerte seg i går for det meste om åstedsundersøkelse av låven på gården som 37-åringen eier. Mye tyder på at det er selve drapsstedet, men det vil ikke politiet bekrefte. For kriminalteknikerne gjenstår undersøkelse av selve bolighuset.

— Vi kan ikke si noe om selve stedet for drapet. Politiet har tegnet seg et bilde av hva som kan ha skjedd men det ønsker vi ikke å fortelle noe om foreløpig, sier Sundvoll.