KRISTIANSAND: — Jeg har ingenting nytt å fortelle til nominasjonskomiteen. Hvis de vil kalle inn til nytt møte, er det opp til dem, men jeg har gitt dem min melding hvordan jeg ser på situasjonen, sier Grøvan til Farsunds Avis.

Vraket

Onsdagens satte nominasjonskomiteen i Vest-Agder KrF partiets nestleder Dagrun Eriksen øverst på partiets stortingsliste i Vest-Agder. Selv om hun var vraket av sitt eget partilag i Kristiansand til fordel for Hans Fredik Grøvan.Nominasjonskomiteen leder Ivar Lindal ville ha Grøvan på en andreplass på lista, bak partiets nestleder. Men sa til Fædrelandsvennen at han kun hadde fått et ullent svar fra Grøvan om han ville stå på en andreplass.

Ikke mer å si

Til Farsunds Avisfredag sier Grøvan at han vil slåss videre for topplasseringen og at han synes det er underlig at han ikke ble plassert øverst på listen:

— Det som jeg reagerer på er at et flertall setter opp en annen person enn det et klart flertall av medlemmene ønsker! Hvor er demokratiet i denne prosessen? Nominasjonskomiteen må gjerne gjøre sine vurderinger, men det er til sjuende og sist nominasjonsmøtet som gjennom en selvstendig vurdering setter opp den endelige listen. Jeg vil ha respekt for det møtet kommer fram til, sier Hans Fredrik Grøvan til Farsunds Avis.