KRISTIANSAND: — Det er faktisk andre gang dette skjer meg. Nå skal jeg anmelde til politiet, men først og fremst håper jeg noen som leser fvn.no kanskje vet noe. Jeg vil ha den tilbake, sier 51 år gamle Steffesen, som i en årrekke har vært leder av Kristiansand Handicaplag.

Det var tirsdag kveld han ville ha seg en kort tur på Sixpence Pub i Dronningens gate. Han reiste seg fra stolen og brukte krykkene inn i lokalet. Rullestolen, en Permobil 850 som veier nesten 200 kilo, satte han igjen utenfor. Rullestolen er umulig å få inn i publokalet.

— Ved 22-tiden, etter halvannen time, ringte jeg og bestilte drosje for å komme meg hjem igjen, sånn stor spesialdrosje som kan frakte meg og stolen min. Jeg brukte krykkene og gikk ut. Der ute var det ingen stol å se, forteller Steffensen.

Drosjesjåfør Richard Ravnevand sier han aldri har vært ute for maken til frekkhet.

— Vi kjørte rundt og kikket litt, men fant ikke noen stol. Et vitne hadde sett stolen stå utenfor puben kort tid før jeg kom med drosja. Dette er noe av det verste jeg har vært borte i, sier Ravnevand, som har kjørt Steffesen flere ganger.

Tom Atle Steffensen kan ikke skjønne hvem som skal ha bruk for rullestolen hans, men ser ikke bort fra at den er på vei til utlandet – hvor den kan omsettes.

— Vi snakker jo om en rullestol til nesten 100.000 kroner. Dette er faktisk andre gang jeg frastjeles rullestolen. Forrige gang tok de krykkene også. Da hadde jeg kjempeproblemer, forteller han.