KRISTIANSAND: Rettssaken i Kristiansand tingrett ble avsluttet med at far til avdøde Constanza Hernandez delte sine innerste tanker med retten.

”Du dekker til det du gjorde med den enkle og feige unnskyldningen om at du ikke husker

Far til avdøde Constanza HernandezFarens budskap rørte både aktørene og tilhørerne i rettssalen. Etter at tingrettsdommer Lillian Skranefjell avsluttet for dagen, gikk flere av drapsmannens familiemedlemmer bort til Hernandez’ familie. Det ble felt tårer og gitt varme klemmer.

Misbrukte kjærligheten

KALTE TILTALTE FEIG: Far til avdøde kalte tiltalte feig da han fikk anledning til å si noen ord på slutten av rettssaken. Faren mener tiltalte forsøker å skjule drapshandlingen bak at han ikke husker. Her hilser familiens bistandsadvokat på psykiater Gunnar Johannessen. Til høyre forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen. FOTO: JON ANDERS MØLLEN Foto: Jon Anders Møllen

Men farens budskap var krystallklart.

— I et parforhold må det være gjensidig respekt. Man kan ikke tro at det foreligger et eierforhold. Vi er frie mennesker og tilhører ikke noen andre. Hvis man ønsker å bryte ut av et parforhold, så må man få lov til det selv om det gjør vondt. Han misbrukte det som er mest grunnleggende hos mennesker, nemlig kjærligheten, sa faren.

Drapsofferets far pekte på brutaliteten i drapet og måten det ble utført på. Han sa også at det hadde vært lettere å forstå handlingen hvis drapsmannen hadde angret underveis og forsøkt å hjelpe datteren.

Faren fortalte at drapsmannen hadde besøkt familien flere ganger i løpet av årene han var sammen med datteren. Han deltok i selskaper og de hadde drevet idrett sammen.

— Jeg kan ikke forstå dette raseriet hans, sa han.

”Måten datteren ble fratatt på er den verste måten hun kan tenke seg

Bistandsadvokat Tore H. Pettersen formidlet morens ord i retten- Må gjøre opp Faren sa også han ikke føler sinne mot den tiltaltes familie.

— Men du og jeg må møtes og gjøre opp denne saken en gang. Om det blir her på jorden eller i himmelen, vet jeg ikke. Jeg synes det er trist at du har ødelagt ditt eget liv, sa faren.

- Feig

Han kalte den drapstiltalte 22-åringen feig.

— Du dekker til det du gjorde med den enkle og feige unnskyldningen om at du ikke husker, sa faren.

Offerets far henvendte seg også til dommeren og ba om en rettferdig dom.

— Jeg ber alle stå opp for at dette ikke skjer igjen. Myndighetene må være bevisste. Ta datteren min som et eksempel og avis en dom slik den må være, sa han.

VANSKELIG: Mor til Constanza Hernandez formidlet gjennom sin bistandsadvokat, Tore H. Pettersen, at hun føler livet ikke er meningsfylt lenger. FOTO: JON ANDERS MØLLEN Foto: Jon Anders Møllen

— Har ikke noe liv lengerBistandsadvokat Tore H. Pettersen ba om inntil 200.000 kroner i oppreisning til begge foreldrene, samt 43.000 kroner i erstatning for faktisk utgifter.

Moren ønsket også å formidle noen tanker til retten, og gjorde dette gjennom familiens advokat.

— Mor ønsker å si at måten datteren ble fratatt på er den verste måten hun kan tenke seg. Hun opplever at familien ikke har noe liv lenger og gir uttrykk for at ingenting kan gi rettferdighet. Familien kan aldri få Connie tilbake. Hun sier livet ikke lenger er verdt å leve, sa Pettersen til retten.

Moren holdt hele tiden ansiktet i hendene mens bistandsadvokaten snakket på vegne av henne.