KRISTIANSAND: Det var i august i fjor at den da 17 år gamle gutten fikk besøk i hjemmet sitt av en 18 år gammel bekjent og delvis kompis. 17-åringens mor hadde fest i andre etasje i huset. Det var derfor mange folk i huset.

De to guttene hadde noe uoppgjort i forbindelse med at 17-åringen hadde kjøpt hasj.

Trakk kniven

– Det dreide seg om at vi ikke hadde fått det vi hadde betalt for. Derfor oppsto det er krav på hundre kroner, fortalte 17-åringen i tingretten. Den fornærmede ble først dyttet, og det oppsto deretter håndgemeng. 17-åringen hadde allerede bevæpnet seg med kniv. Han trakk kniven, og stakk kompisen tre steder på kroppen. Kompisen kom seg over i et nabohus, og ble derfra fraktet til sykehus. Der ble han operert og sydd med til sammen 60 sting.

I ettertid har fornærmede mistet jobben på grunn av skadene han fikk i en hånd etter knivstikkingen. Gutten har også havnet på «kjøret» i forhold til rusmisbruk, delvis som følge av belastningen etter det han opplevde, fortalte fornærmede i retten. Han bekreftet at det var en uoverensstemmelse om 50 til 100 kroner som var stridstemaet.

Venndøl knivstukket

Den tiltalte, som nå har blitt vel 18 år, er i tillegg anklaget for å ha knivstukket en ung mann fra Vennesla i Markensgate 16. april. Det skjedde etter at en stor gjeng ungdommer hadde vært i Baneheia og festet, og var på vei tilbake til sentrum. Etter at venneslagutten ble knivstukket, slo 18-åringen en annen ung gutt i ansiktet med knyttet hånd, og kastet eller slo en stein mot ansiktet mot den samme gutten. Dette skjedde i Vestre Strandgate og var uprovosert, ifølge tiltalen.

Den tiltalte erkjente i tingretten i går de forholdene han er anklaget for.

Gutten har, ifølge de opplysninger som ble lagt fram i retten i dag, hatt en vanskelig oppvekst, og har vært delvis under tilsyn fra barnevernsmyndighetene. Han har også i perioder bodd hos sine besteforeldre.

— Betydelig blodtap

Aktor, statsadvokat Jostein Johannesen, fremholdt i retten at knivskaden i pannen og i hånden medførte et betydelig blodtap og var livstruende uten den raske behandlingen han fikk. Den fornærmede mistet en liter blod i tilknytning til skaden som oppsto.

Tiltalte er tidligere bøtelagt flere ganger for blant annet narkotika og straffedømt vold mot politiet.

Den fornærmedes bistandsadvokat, Åse Johnsen Drabløs, kommer i retten til å legge ned påstand om oppreisningserstatning til 19-åringen som ble skadet under knivstikkingen.