Flere fjelloverganger må holdes stengt grunnet uværet «Dagmar» som herjet i natt. Ytterligere veier kan komme til å måtte stenges når det igjen er ventet å blåse opp mandag ettermiddag.

Åpent over Haukeli

— Vi har ingen særskilte meldinger for Agder, sier Sissel Høgli, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen, til fvn.no klokken 11.30. Det kan imidlertid bli glatt nordover i regionen, da det er meldt om regn utover dagen.

— Haukelifjell er åpent, og det er ingenting som tyder på stengning av denne overgangen, sier Høgli.

Flere fjelloverganger stengt

— Folk som skal kjøre over fjellet bør ta med seg godt med klær og mat. Over hele Sør- og Øst-Norge er det ventet at det skal blåse opp igjen i ettermiddag og kveld, og da kan flere av fjellovergangene bli stengt, sier trafikkoperatør Gun Aaserudhagen ved Statens vegvesen til Aftenposten.no.

— Det er viktig at man søker informasjon om både veimeldinger og været før man skal ut og kjøre. Gå inn på nettsidene våre for å få de siste oppdaterte veimeldingene, oppfordrer Aaserudhagen.

Sjekk trafikkmeldingene for ditt sted på nettsidene tilStatens vegvesen.

Klokken 10 mandag morgen var dette status fra veivesenet:

Disse veiene er stengt:

  • Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt grunnet uvær.

  • Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt grunnet uvær.

  • Riksvei 15 over Strynefjellet er stengt på grunn av uvær.

Vegvesenet har følgende meldinger for andre fjelloverganger:

  • Ev 16 over Filefjell er åpen, men tyngre kjøretøy anbefales å bruke kjetting. Det er redusert sikt.

  • Ev 134 over Haukelifjell er åpen. Her anbefales tyngre kjøretøy å bruke kjetting. Det meldes om glatte veier og sterk kuling og snø.

  • E 6 over Dovrefjell er åpen, men det er redusert sikt.

  • På Riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er det kolonnekjøring på grunn av uvær.

Aaserudhagen advarer imidlertid om at kveldens ventede storm gjør at også disse fjellovergangene står i fare for å bli stengt. Hun peker på at Ev 16 over Filefjell er den sikreste veien fra vest til øst over fjellet, men at også denne er utsatt mandag ettermiddag.

Trær over veier

Utover fjellovergangene har også rekke andre veier over hele Norge blitt stengt som følge av nattens uvær. Politidistrikter over hele landet melder om utallige trær som har blåst over veier, og mannskaper har jobbet på spreng for å rydde opp veiene.

— Vi har alt mulig mannskap ute for å drive opprydningsarbeid. Utover fjellovergangene har det vært enkelte veier i Akershus, Hedmark og Oppland som måtte stenges, men per nå ser det ikke så aller verst ut ellers i landet, sier Aaserudhagen.