Se video fra paraden i vinduet over.

EVJE OG HORNNES: — Dette er nok den største bryllupsparaden i folkedrakter fra Sørlandet noen gang, stråler prosjektleder Gerd Lie i Foreningen Landbrukets Dag.

Opp gjennom hundrevis av publikummere på Evjemoen marsjerte rundt 80 bunadskledde mennesker. Fem brudepar iført bryllupsdrakter fra Setesdal, Åmli, Telemark, Aust- og Vest-Agder ble fraktet i hestevogner gjennom den yrende markedsgaten.

— Det er et vakkert skue og stemningen rundt paraden er fantastisk, sier Lie.

Brudemarsjen var ett av mange innslag på Naturligvis-messen, som ble arrangert på Evjemoen i helga.

Søskenkjærlighet

Arrangørene hadde håpet å få et ekte brudepar til å delta i paraden, men det lot seg ikke gjøre. Brudeparene i toget var derfor satt sammen for anledningen og det ene paret i Setesdalsdrakt forsikrer om at det i alle fall ikke er bryllupsplaner dem i mellom.

— Nei, bruden her er søsteren min. Så jeg føler ikke helt den ordentlige romantikken, smiler Tor Espen Helle.

Og bruden er også usikker på om hun vil velge stakken, når hun selv går til alters.

— Jeg syns det er tungt og varmt å ha på, men jeg vil nok vurdere det, sier Birgit Annette Helle.

Rekordhelg

I fjor regnet store deler av arrangementet bort på Evjemoen. I helgen sørget strålende sol og et bredere program for rekordoppslutning på messen.

— Vi håpet på rundt 6000 besøkende, men hele 8000 mennesker har vært innom portene i løpet av helgen. Vi har truffet veldig mange folk med enda mer kultur og barneaktiviteter på programmet, sier en fornøyd Gerd Lie.

Familien Hadland fra Lyngdal la turen til hytta på Gautestad denne helgen for å få med seg Naturligvis.

— Det er veldig godt fellesskap og man treffer mange kjentfolk på slike arrangementer. Det er også viktig å støtte opp om de norske landbruket, for det må vi ta vare på, sier foreldrene Liv og Erik Hadland.

— Vi er her for å spionere litt og sammenligne med Dyrsku i Lyngdal også, spøker storebror i familien, Oskar Hadland.