VENNESLA: — Tanken var å bygge en avfallsbod inn i kulturhuset. Men for å holde økonomien ble den i stedet lagt utenfor. Nå står avfallsdunkene på baksiden av bygget, og det er ikke særlig pent, vedgår kommunalsjef samfunn, Aslak Wegge.

Søpler til bygget

Kulturhussøpla står i Torsbyvegen, nær inngangen til kulturhuset på baksiden. Wegge mener plasseringen visuelt er skjemmende for bygdas praktbygg.

Rådmannen har i sitt budsjettforslag avsatt 600.000 kroner til to avfallsboder i 2013. Det skal bygges én på Vennesla ungdomsskole, den andre utenfor kulturhuset. Kravet fra forsikringsselskapet på grunn av brannfare er å bygge dunkene inne eller at de låses åtte meter fra bygningen. Rådmannen vil bygge boder.

Politikerne reagerer

Tirsdag reagerte flere politikere i plan- og økonomiutvalget på investeringskostnaden.

— Hunsfoss bygde i sin tid en søppelbod og hadde 100.000 kroner. Det var mer enn nok penger. Har dere vurdert et nedsenkbart avfallssystem, slik som i Kristiansand. Da får vi gjemt bort søppelet, spurte Line Vennesland (Frp).

— Nei, da må det være et visst volum på avfallet, svarte Wegge.

- Kan ikke ha ferdiggarasje

Kommunalsjefen sa det må bygges en arkitektonisk søppelbod ved kulturhuset, tilpasset byggestilen.

— Vi kan ikke bare kjøpe en ferdig garasje og sette opp, forklarte Aslak Wegge.

Han ikke kunne besvare Bernt Slettedals (H) spørsmål om hvorfor det arkitektoniske gjorde bodene så dyre.

Rådmannen: - Dyre boder

— Jeg tviler på at så mye som 600.000 kroner blir brukt på to avfallsboder, kommenterte Slettedal.

— Det er ikke tvil om at disse bodene er dyrere enn normale boder. Som Aslak (Wegge) også sier; i sentrum må vi ha en avfallsbod som ser rimelig grei ut. Det er mulig vi kan klare å bygge til en lavere pris, sa rådmann Svein Skisland.