KRISTIANSAND: Tiltalte har forklart at han slo kona med en blender miksemaskin. Kolben knuste i mange små biter, som lå strødd rundt i den lille leiligheten, og i sovesofaen. Deretter stakk kona seg selv med en fruktkniv i brystet. Selv falt han over kona da hun sparket ham i skrittet, slik at hun ble tilført nok et knivstikk. De to stikkene traff med få centimeters avstand.

I retten tirsdag ga både kriminaltekniker Bjørn Arve Grongstad, og den rettsmedisinsk sakkyndige, lege Gerd Jorunn Delavaris, helt andre forklaringer på hva som skjedde da den 38 år gamle kvinnen ble drept av sin mann.

(Les mer under bildet)

DRAPSVÅPENET: Denne fruktkniven ble funnet tilsølt av blod i leiligheten på Grim og er den tiltalte sier at hans kone selv stakk seg med og som han hadde i hånda da han falt over henne og ved et uhell knivstakk henne. Foto: Hallgeir Oftedal

Minst åtte mulige stikkDen drepte kvinnen hadde minst åtte forskjellige stikkskader i hodet, halsen og i brystet. Flere av dem kan være knivstikk. Minst to stikk hadde gått inn i brystet. Ett av de to var dødelig. Rettsmedisineren kunne ikke utelukke enda flere stikk i brystet. Disse kunne ikke påvises sikkert på grunn av den livreddende operasjon som mislyktes på sykehuset.

De to dype stikkene i brystkassen kunne neppe vært selvskading. Dette var konklusjonen til legen fra rettsmedisinsk seksjon ved Folkehehelseinstituttet.

— Skademønsteret og lokaliseringen av skader er ikke typisk for selvskading. Skadene er dype og spredt på flere sider av kroppen som vi ikke ser ved selvskading. I hvert fall ser vi det ikke ofte, konkluderte rettsmedisineren.

Skader etter blendermikseren

Det ble påvist flere stikklignende skader i hodet. I retten tirsdag ble mulige skader etter at tiltalte skal ha knust blendermikseren mot hodet gjenstand for mange spørsmål til kriminalteknikeren og rettsmedisineren. Det var et ønske å få klarlagt om glassbiter fra den knuste blendermikseren kan ha forårsaket de stikklignende skadene.

Drapet skjedde på Grim. Foto: Vegard Nekstad

— Skadene i hodet er ikke forenlig med et slag fra en kolbe som blendermikseren. Da ville vi fått skader som skyldes stump vold, sa doktor Delavaris.Men hun utelukket ikke, selv om det ikke er påvist noen blodflekker på glassbitene, at dette var en mulig årsak til stikklignende skader i hodet, selv om det ikke var sannsynlig.

Den tiltalte har bare forklart seg om det ene stikket som kona selv påførte seg og hans stikk som kom ved at han falt over henne.

Rettsmedisineren fortalte om tre stikkskader i hodet – et på siden av kjeven, stikkskader på skulderen og på det ene låret og flere skader på øvre del av ryggen som kan komme fra en stikkgjenstand. Det ene stikket i brystet gikk også gjennom et ribben. Doktor Devalaris sa at den stikkgjenstanden som er brukt i det tilfellet, ble brukt meg meget stor kraft .

— Leiligheten på Grim bar preg av at det hadde vært en kamp mellom de to, sa kriminaltekniker Grongstad.

— De funn vi gjorde i leiligheten, samsvarer ikke med den tiltaltes forklaring, mente politimannen.