KRISTIANSAND: Det er filmen Harry Potter og dødstalismanene – del to vekker interessen hos mange ungdommer. Da fvn.no besøkte køen utenfor kinoen ved 22-tiden mandag kveld, hadde ni ungdommer benket seg foran inngangsdøra på kinoen.

Klokka 08.00 i dag tidlig starter salget. Filmen har premiere onsdag 13. juli klokka 00.01. – Det er viktig å være først. Å plukke ut de beste setene, sier Kamilla Synstad. Sammen med to venninner var hun på plass like før klokka 21 i går kveld.

Best plass

Blant temaene som ble diskutert er hvor det er best å sitte.

– Helt i midten, midt i salen er best, sier Anita Josland.

– Ikke bak en sjiraff, sier Janne Strømstad.

– Jeg synes rad 12 sete 21 er helt fantastisk, sier Kamilla Synstad.

For å holde varmen gjennom den regntunge kvelden hadde Potter-fansen tatt med seg soveposer, hestedekken og sitteunderlag.

Enkelte i køen hadde tatt med seg terninger og kort for å få tiden til å gå. Blant andre i køen var trylleformler og Potter-snakk den viktigste ingrediensen for natta.

— Vi skal øve oss på Harry Potter-spells og diskutere Potter, sier Anja Herseth.

Alltid kø

Kinosjef Asle Bjorvatn ved Kristiansand kino sier at de var spent på responsen i forkant av åpningen av billettsalget.

– Vi var veldig spent og det var dårlig vær. Men mange har ringt og mast for å få oss til å begynne billettsalget, sier Bjorvatn.

Bjorvatn regner med at køen vil stå fra Fønix til Parko når billettsalget åpner. I forkant av hver eneste Harry Potter-film har køene vært lange.

Foto: Jon Anders Skau