KRISTIANSAND: Politiet oppsøkte for et par dager siden leiligheten til en 50 år gammel mann i Kristiansand, fordi politiet på Gardermoen hadde funnet en pakke med 1,1 kilo marihuana som skulle videresendes. Da politiet oppsøkte leiligheten, satt det en 31 år gammel mann fra Spania der. 50-åringen har forklart at 31-åringen hadde bestilt marihuanaen til hans adresse.

– Etterforskningen har vist at 31-åringen også tidligere har mottatt forsendelser med marihuana, opplyser politiførstebetjent Dag Tallaksen.

– Han har erkjent til sammen tre forsendelser på til sammen 2,6 kilo. Det er på det rene at 50-åringens befatning med saken er at han er kjent med hva som har skjedd, og at 31-åringen brukte hans adresse ved mottak av stoffet.

I Kristiansand tingrett ble 31-åringen varetektsfengslet. Retten skriver blant annet at vilkårene for varetektsfengsling er til stede fordi «det er grunn til å frykte for at siktede vil unndra seg strafforfølgningen. Siktede uttaler selv i retten at han ønsker å returnere til Marokko/Spania. Det er ingenting som knytter tiltalte til Norge, verken fast bopel, arbeid eller nære personer. Det er da en klar grunn til å frykte at tiltalte vil unndra seg straffeforfølging».

Det anføres videre fra retten at det ved vurderingen av fengslingsgrunnlaget er lagt særlig vekt på tiltaltes tidligere straffehistorikk og at han har returnert til Norge etter å ha blitt uttransportert uten noe påvist rettmessig formål. Etter at han har returnert har han erkjent å ha være involvert i diverse overtredelser av narkotikalovgivningen.