FARSUND: — Vi hadde planer sammen, fostre barnet vi ventet og studere etter hvert. Alt endret seg som følge av ulykken, sa Juliussen gråtkvalt i et sterkt vitneprov i Lister tingrett onsdag formiddag.

Rettssaken mot den 19 år gamle farsundmannen fortsatte. Han står tiltalt for å ha forvoldt Hovdens død etter å ha kjørt svært uforsvarlig langs fylkesveien ved Lyngdal sentrum natt til 8. mai i fjor.

Kappkjørte

I retten tirsdag innrømmet han å ha kjørt i rundt 140 kilometer i timen mens han kappkjørte fra Kvavik industriområde ned mot sentrum. Ut av Torggata kom Hovden i sin bil som ble truffet i rundt 130 kilometer i timen. Hovden døde på stedet. Passasjeren i hans bil, samt tiltalte og passasjeren i hans bil, kom lettere skadet fra ulykken.

Juliussen var på ulykkestidspunktet gravid med Hovden. – Vi skulle neste dag gå og kjøpe babyklær, fortalte hun i retten. Hun fortalte at ulykken knuste henne fullstendig, samtidig som hun måtte tenke på babyen og dens beste.

Opp og nedtur

— Det var godt å merke de første sparkene i magen, men samtidig var det nedtur når jeg ikke hadde pappaen å dele det med. Det har fortsatt også etter at han ble født. Alt nytt med babyen er vanskelig å glede seg over uten faren tilstede, sa hun mens tårene trillet.

Hun har oppkalt barnet etter hans far, Odd Einar.

Ikke riktig

På spørsmål om hva hun tenker om barnets framtid og at han aldri vil få treffe sin far, sa hun at barnet aldri vil få et riktig bilde av en far det aldri får treffe. Og heller ikke får gjør aktiviteter som fedre gjør med sine barn.

Om egen framtid sa hun at hun ønsker å studere, uten at hun nå vet hva det konkret skal bli.