STAVANGER/SIRDAL: Søket etter den siste personen som nå antas å være omkommet pågikk fredag ettermiddag fremdeles for fullt i Sirdal.

— Det er veldig bra vær her jeg er og letingen blir ikke hemmet av værforholdene, sier koordinator for søket etter omkomne i Sirdal, Jannicke Johannessen, til fvn.no.

Søker etter mann

Men hun presiserer at hun ikke befinner seg i selve søkeområdet og er usikker på om det er mer vind der.

Torsdag ble to kvinner og en mann funnet omkommet i Sirdal. Det søkes nå etter en siste person. Dette er en mann, og han skal være den eldste i følget. Politiet tror han kan ha gått mot vinden og at han av den grunn befinner seg i nordenden av Taumevatnet.

— Det er to par som er omkommet i Sirdal, ikke nødvendigvis to ektepar, sier Egil Eriksen, politiinspektør i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

Pårørende ikke varslet

Han forteller at de pårørende fremdeles ikke er varslet om ulykken.

— Det er fire voksne personer med litt aldersforskjell. Jeg vil ikke si for mye om identiteten til de omkomne før pårørende er blitt varslet, sier Eriksen.

Letemannskapet konsentrerer seg for øyeblikket om å søke i området hvor de tre ble funnet i går.

— Vi har 28 skiptaruljer og fire politihunder ute nå, sier Johannessen.

Letingen vil fortsette med samme styrke så lenge det er lyst.

— Eller til vi finner noen, sier hun.

Det er mannskaper fra politiet, Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Øvre Sirdal letegruppe, Statskog og roverne som er med i letingen.

Tidkrevende

Personene som allerede er funnet er fremdeles ikke identifisert.

— De omkomne har vært nedkjølt i lengre tid. Dette fører til at arbeidet med å identifisere dem vil være vanskelig og tidkrevende, sier Eriksen.

Politiet forventer at det vil gå noen dager før personene er identifisert.

— Vi vil være 100 prosent sikker før vi bekrefter noe, sier han.

Personene som er funnet omkommet er utenlandske. Ulykken har blitt omtalt i flere utenlandske medier, men det er ennå ingen som har meldt de fire savnet.

— Vi er forberedt på at det kan komme en telefon fra pårørende som har lest om saken i media. Vi vil ivareta personene, men kan for øyeblikket ikke bekrefte noe, sier Eriksen.