OSLO: – Jeg synes dette er nok et symbol som bekrefter at Sørlandet ikke er på regjeringens prioriteringsliste. Selv de vedtakene man får gjennom trenerer man, sier stortingsrepresentant Dagrun Eriksen (KrF).

Hun sendte et skriftlig spørsmål til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) for å få svar på hvor det ble av sovevognen på jernbanestrekningen. Men Kleppa kan ikke svare.

«Jeg må be om å få komme tilbake til denne saken overfor Stortinget på et noe senere tidspunkt,» skriver hun.

For lite penger

Gjeninnføringen av sovevognen til Kristiansand ble av Stortinget lagt inn i budsjettet for 2008. Likevel er ingenting skjedd ennå.

«Har statsråden tatt saken opp i regjeringen, hva er resultatet av drøftingen, og hvordan vil stortingsvedtaket bli fulgt opp?» spør Eriksen i et skriftlig spørsmål.

Da Stortinget vedtok satsingen, ble det satt av tre millioner kroner til formålet. Men allerede høsten 2008 orienterte Kleppas forgjenger Liv Signe Navarsete om at tre millioner er altfor lite penger.

– For Stortinget sin del viser dette den arrogante holdningen flertallsregjeringen har. De melder ikke tilbake at ting ikke blir gjort, sier Eriksen.

Det var tidligere stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland som tok opp saken. Han purret så ofte han fikk muligheten. Nå lover Eriksen å være vaktbikkje i hans fravær.

– Ja, for saken er viktig. Det handler om redelighet angående hva vi som sørlendinger får gjennom. De må ikke tro de kan overse oss, sier hun.

Svarer heller ikke om E 18

Samferdselsministeren svarer heller ikke på spørsmål om hvor mye penger fra revidert nasjonalbudsjett som skal brukes på E 18 mellom Arendal og Tvedestrand.

«Samferdselsdepartementet er i dialog med Statens vegvesen om fordelingen av disse midlene. Jeg må derfor komme tilbake til dette når det foreligger endelige avklaringer», skriver samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i et skriftlig svar til stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Han spurte hvordan 50 millioner som er avsatt til planleggingsmidler til Statens Vegvesen skal fordeles på konkrete prosjekt.