Diskuter saken nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: — Her har altså et stort flertall av byens fremste politikere i formannskapet gått inn for hjelpetiltak til tiggerne. Dette kommer til å gjøre Kristiansand til et sosialkontor for hele Romania, sier Vidar Kleppe opprørt til fvn.no.

Tro det vil bli flere tiggere

Under formannskapsmøtet onsdag ble det vedtatt å gå i dialog med Kirkens Bymisjon om på hvilken måte man kan hjelpe tiggerne man finner i bybildet i Kristiansand. Hjelpen kan komme i form av varme klær, et måltid mat, eller bare slå av en prat.

— Jeg kan altså ikke forstå hvordan man kan vedta dette. Kristiansand vil bli en magnet for all verdens tiggere, og jeg tror enda flere nå vil se på tigging i Kristiansand som en attraktiv vekstnæring, sier Kleppe.

Skuffet over kritikken

Dag Vige, Venstre-politikeren som i formannskapet onsdag fremme hjelpetiltaksforslaget, blir lei seg.

— Vidar Kleppe og jeg er gode venner, men har fundamentalt ulike utgangspunkt i slike saker. Jeg vil bare at vi skal hjelpe mennesker i nød. Det er umoralsk og direkte inhumant å reagere negativt på at noen ønsker å hjelpe mennesker i nød, sier Vige.

Tror på bedring

Vige sier han er usikker på om de utenlandske tiggerne er organisert av bakmenn, men at han uansett mener de har krav på hjelp.

— Jeg vil tro at de menneskene som setter seg ned for å tigge, føler det svært ydmykende. Hvis man kombinerer hjelp med en registreringsordning, tror jeg eventuelle bakmenn vil forsvinne, og at tiggerne selv vil få det bedre, sier Vige.