Mandal: Det var natt til søndag 7. februar i år at den 32 år gamle mandalitten var invitert til 30-årsselskap hos en kamerat. Han ønsket egentlig ikke å gå, fordi han ikke ville drikke. Men 32-åringen gikk likevel på fest, drakk, fikk black-out og drapstruet to personer på byen.

Ifølge dommen uttalte den domfelte til en annen mandalitt at «jeg kjenner din far og skal drepe deg med en ni-millimeter mellom øynene». Overfor dørvakta på Puben ropte han ut at «jeg skal knuse skallen din, og rører du meg så skal jeg blåse hodet av deg. Jeg vet hvem du er».

Retten sier at tiltaltes uttalelser er to isolerte drapstrusler som kom helt uprovosert. «For begge fornærmede kom drapstruslene ut av intet. Det foreligger ingen tidligere konflikter mellom tiltalte og de fornærmede», fremholder Kristiansand tingrett, som bestod av dommerfullmektig Håvard Endal og meddommerne Sissel Mari Seljom og Aasulv H. Flystveit.

Den domfelte har tidligere fått et forelegg for trusler.

Retten endte opp med at den domfelte skulle få samfunnsstraff i stedet for det som er vanlig; ubetinget fengsel. Bakgrunnen for å fravike det normale straffenivå er at både en politimann og en vakt på Puben har fortalt at 32-åringen ikke pleier å oppføre seg slik som han hadde gjort den aktuelle natta i februar. 32-åringen har i tillegg slitt med alkoholproblemer, brutt samboerforhold, vansker i forhold til tragedier i vennekretsen, og depresjon. Han er nå under behandling, og har sterkt beklaget det han gjorde i februar overfor de impliserte.

Retten fant at samfunnsstraff i 60 timer med subsidiær straff på 45 dagers fengsel er passende reaksjon.