LILLESAND: — Hvor mange elever har dere på kulturskolen i høst?

— Nå har vi om lag 250 elever, men vi har lange ventelister, opp til to år. Særlig på piano og gitar er listene ekstra lange.

"Det var noe der"

— Du underviser selv piano?

— Ja, det er mitt hovedinstrument. Da min far kom hjem med et piano på traktoren når jeg var barn, og jeg begynte å spille, sa mor at ”det var noe der”. Siden den gang har jeg spilt og holdt på med musikk.

Rektor i 12 år

— Hvor lenge har du vært rektor?

— Til sommeren er det 12 år siden jeg startet, og mye har skjedd siden den gang. I begynnelsen gikk vi fra skole til skole og leide lokaler, mens nå har vi våre egne lokaler, og kulturskolen er etablert i både Lillesand og Birkeland. Den har kommet for å bli, og vi blir regnet med, både av politikere og lokalbefolkningen.

— Har dere noen høydepunkter i høst?

— Absolutt. I november skal vi ha en forestilling med fokus på dans, på Lillesand ungdomsskole. Der blir hele kulturskolen involvert, og det kommer til å bli et fantastisk show. Ellers er det kulturkvelder og diverse opplegg gjennom hele høsten.

Gøy å se dem blomstre

— Hva inspirerer deg i jobben?

— Det er å se hvordan barna og ungdommene utvikler seg, og når man ser dem komme med gitaren stolt på ryggen, full av selvtillit. Eller når de står på en scene og blomstrer og er i sitt ess. Da er det gøy å være rektor.

— Hva er utfordrende?

— Vel, vi er fem og et halvt årsverk fordelt på 20 ansatte, så det blir litt papirarbeid. Og ventelistene for elevene er lange. Jeg pleier å si at man kan alltid finne mye å klage over, men så skjer det tross alt positive ting. Vi har egne lokaler, elevene utvikler seg og vi har et aktivt kulturliv både i Lillesand og Birkenes. I grunnen har vi det ganske så greit.