ARENDAL: Det var 8. april i år at den 43 år gamle palestineren ble pågrepet i Arendal. Mannen er siktet for å ha voldtatt ekskjæresten i hennes egen bolig.

Kvinnen skal ha blitt utsatt for grove voldshandlinger.

Hun har gitt en detaljert beskrivelse av overgrepet. Politiet har hele tiden trodd på hennes forklaring og mener hun framstår svært troverdig.

Det ble funnet kjønnshår fra mannen i kvinnens seng. Politiet fant også hår som var lugget av den fornærmede kvinnens hode.

Mannen ble varetektsfengslet 11. april i år, og har siden sittet i varetekt.

Politiet frykter at mannen vil flykte fra landet dersom han slippes løs. Mannen fikk endelig avslag på asylsøknaden i mars i år.

43-åringen har også vært holdt fengslet med begrunnelse i gjentakelsesfare.

Han ble så sent som i mai i år dømt til 120 dagers fengsel for grov vold under et restaurantbesøk i Arendal. Han slo til en pubgjest med et ølglass slik at vedkommende fikk brukket en tann og ble påført kuttskader i munnen og ansiktet.

I første omgang ble mannen fengslet i fire uker. I juni i år ble han fengslet i ytterligere åtte uker. Retten mener nå at fengsling i ytterligere 12 uker ikke er et uforholdsmessig inngrep, og tar sikte på at mannen blir sittende fengslet inntil rettssaken mot ham kommer opp. Under fengselsoppholdet har han vært til behandling ved en psykiatrisk institusjon.

Det siste fengslingsmøtet ble avholdt i Kristiansand tingrett. Der kom det fram at politiet anser saken som ferdig etterforsket, og at saken vil bli oversendt påtalemyndigheten for avgjørelse om tiltale.