VENNESLA: — Viltnemda var her og konstaterte at dette var ulv. De var helt sikre, fordi lammene var angrepet med et kraftig ryggbitt som en hund ikke ville klart, forteller grunneier og gårdbruker Oddleif Gunstveit.

50 på beite

Han har rundt 50 sau og lam på beite på fire

ulike beiteområder nær gården. Det var på en tilsynsrunde nsdag han tilfeldig oppdaget at to lam var drept og et hardt skadet. Det tredje måtte han selv avlive. Ulveangrepet skjedde på Høvårsland.

— Det første jeg tenkte, var at dette var ulv. Fryktelig deprimerende å miste lam på denne måten, erkjenner Gunstveit og mater de tre sauene han foreløpig har hentet hjem til gården. Det ene mistet begge lammene.

Jaget ulven

Det er ikke første gang bonden stifter bekjentskap med rovdyret. Flere sauer er drept av ulv så langt i år i Agder.

— For to år siden hørte jeg et fryktelig leven på jordet der ammekyrene beiter. Da sprang jeg ut og jaget ulven i bare stlliongsen sent på kveld. Den angrep flokken, men stakk til skogs igjen, minnes han.Oddleif Gunstveit bor nær grensa til Marnardal. Det er langt til nærmeste nabo. Bonden mener dette er et typisk streifområde for ulven.

— Ulven streifer mellom Marnardal, Audnedal og Evje og Hornnes. Alle ulver går forbi her, forteller Gunstveit rolig. Han er ikke redd.

— Skyter du ulven neste gang du får mulighet?

— Ja!