KRISTIANSAND: — Et utrolig spennende prosjekt for byen, og gøy å jobbe med aktivitet og helse, sier 51-åringen, som formelt tiltrådte stillingen 1. juni.

I første omgang er det snakk om ett års engasjement for Skisland.

Etter å ha vært innleid til prosjektet en periode fra Mentor Partner, har Skisland nå altså takket ja til jobben som daglig leder for Aquarama Drift, et selskap som eies av byggherre BRG Eiendom og Kruse Smith Eiendom

Torsdag formiddag godkjente byutviklingsstyret designveilederen for Aquarama, det vil si fasadens utseende og materialbruk, som omfatter alt fra belysning til steinheller.

— Det er en milepæl vi nå har kommet til, hvor vi kan se hvordan det blir både utvendig og innvendig, sier Skisland, som viser Fædrelandsvennen de nye illustrasjonene.

Aquarama har høstet krasse reaksjoner, både på lokalisering og volum. Nå har arkitektene klart å jekke bygget ned én etasje, fra seks til fem, ved smarte løsninger, uten å miste innhold. Bygget er redusert med over fire meter, fra godkjente 30 til 25,2 meter, og blir omtrent på høyde med Kasernen bak.

— At de har klart å krympe bygget med én etasje har jeg lyst å gi ros for. Det pleier å være motsatt, at utbygger forsøker å legge på en etasje, uttaler Grete Kvelland Skaara (KrF), leder av byutviklingsstyret.

Kommunen akter å kjøpe svømmeanlegget og idrettshallen i Aquarama, til en pris på 442 millioner kroner. Resten av byggeprisen på totalt én milliard kroner er det byggherre BRG Eiendom og Kruse Smith Eiendom som dekker.

Aquarama ble vedtatt av bystyret sist høst, og omfatter totalt 28.000 kvadratmeter. Etter planen åpner det 1. januar 2013. Les mer om og se Aquarama-illustrasjonene i dagens papirutgave av Fædrelandsvennen.