GRIMSTAD/ARENDAL: — Det er fullstendig kaos der borte, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til fvn.no klokken 13.30. Han snakker om E 18 i Grimstad-området, der det fredag ettermiddag har vært en front-mot-front-kollisjon og flere andre trafikkuhell.

- Hvor mange trafikkuhell er det snakk om?

- Det vet jeg ikke, men det har vært flere andre trafikkforhold i etterfølgelsen av frontkollisjonen. De har hendene fulle. Folk kjører utfor og inni hverandre, svarer Solås.

Front-mot-front

Den alvorligste ulykken så langt skjedde rett før klokken 12. — Det står to biler som har kollidert front mot front 100 meter øst for Bietunnelen, sa Solås klokken 12. Det skal ifølge Solås være fire personer involvert. De skadede var klokken 13.30 brakt bort fra stedet. Én av pasientene; en eldre mann i 70-årene, ble brakt til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Arendal.

— Han har det bra. Vi er ikke helt ferdig med undersøkelsene, men han er verken kritisk eller alvorlig skadet så vidt vi kan se så langt. Han har nakkesmerter, sier vakthavende kirurg Martin Bøhler til fvn.no klokken 13.45. Tilstanden til de andre involverte personene er så langt ukjent.

Meldingen om kollisjonen kom til politiet klokken 11.55. Det var flere ambulanser, en luftambulanse, brannvesen og politi på stedet.

To uhell i Arendal

Med fem minutters mellomrom, ved 14-tiden, var det to mindre trafikkuhell uten personskader på E 18 i Arendal.

En bil kjørte i fenderen på E 18 ved Statens Vegvesen på Stoa i østlig retning. Like etter snurret en bil rundt og gikk i midtdeleren ved avkjørselen til Asdal.

Disse uhellene skal ikke ha ført til nevneverdige trafikkproblemer.

Denne bilen ble skadet etter trafikkuhellet på Stoa. (Foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernest Boswarva

Stengt vei E 18 var stengt ved Bietunnelen på grunn av ulykken i nesten to timer. Det var omkjøring for personbiler under 3,5 tonn via Vik og Øygaardsdalen på riksvei 420. Vegtrafikksentralen fikk beskjed om at veien var åpnet igjen like etter klokken 14. — Det er snø og glatt på E 18, sier Trond Ødegård ved Vegtrafikksentralen til fvn.no klokken 13.30. Det snør tett i Grimstad.

Et drøyt kvarter før frontkollisjonen fikk en personbil med en tilhenger sleng rett ved Bietunnelen. Her ble ingen skadet, men kjørefeltet i vestlig retning ble sperret og trafikken dirigert forbi.

Trafikken ble dirigert forbi stedet etter at en personbil med tilhenger fikk sleng og punkterte rett utenfor Bietunnelen. Politiet fikk meldingen klokken 11.38. (MMS-foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernest Boswarva (MMS)

En bilist havnet i grøfta like etter front-mot-frontkollisjonen like øst for ulykkesstedet. Ingen skal ha blitt skadet her.

En bilist havnet i grøfta rett øst for front-mot-front-kollisjonen. (MMS-foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernest Boswarva (MMS)

Fvn.no kommer tilbake med mer.