I forbindelse med Fædrelandsvennens omtaler av habilitetsproblemer og samlokalisering av Bliksund og PTSS, forfattet Jan Roger Olsen, aministrerende direktør, Inger Holen, forskningsdirektør og økonomidirektør Per Qvarnstrøm et leserinnlegg 28. desember i fjor. Her er et utdrag:

”De tre ansatte har overfor sykehusets ledelse opptrådt ryddig. En av de ansatte, Tor Laukvik, har gitt uttrykk for at han av habilitetshensyn ønsket å gå ut av lederrollen i forbindelse med etablering av Bliksund AS. Sørlandet sykehus HF imøtekom dette ønske og beklager det negative personfokus Tor Laukvik og andre berørte ansatte er utsatt for i denne saken.

(…)

Sørlandet Sykehus HF ser på det nåværende tidspunkt det som en fordel at virksomheten til Bliksund AS samlokaliseres med prehospitale tjenester. (…) Nærheten mener vi bidrar til videreutvikling av systemene til beste for begge parter.

Sørlandet sykehus HF har ikke risikokapital til å videreutvikle og kommersialisere ideer. Derfor er det valgt en økonomisk modell som sikrer sykehuset tilbakeføring av sin innsats gjennom fribruksavtaler og royalties."

Revisjonen skriver at fribruksavtalen er svært uklar, og at det ikke framgår hva slags utgifter Bliksund skal kunne sende regning på til sykehuset, og hvilke som inngår in fribruksavtalen. Eksempler på utgifter Bliksund fakturerer sykehuset på er; headsett, tilkoblingsbokser, serverleie, abonnementsavgifter, etableringsavgift og oppkoblingsavgift til Norsk helsenett, service, tekniske tjenster og konsulenttjenester.

Klinikksjef Ole Georg Vinorum sier sykehusets ennå ikke har avklart disse forholdene.