Hovden i dag. Foto: Hovden Alpinsenter

AGDER: I Sirdal, Valle og Bykle er skitrekkene klare for sesongen. I Åseral og Kristiansand må man fortsatt vente før det blir moro å stå på nedoverski.

BROKKE (Valle):

Sist helg ble stolheis-wiren ordnet. Nå venter Jan Wojtaszek på godkjennelse for heisen. Foto: Johs. Bjørkeli

Sist helg holdt Brokke Alpinsenter stengt fordi sluttarbeidet på den nye stolheisen fortsatt pågikk. Lørdag åpner anlegget, men stolheisen er forsinket.— Dessverre må vi vente på tekniske godkjenninger, sier daglig leder Jan Wojtaszek, til fvn.no.

- Hva tror du stolheisen vil bety for Brokke?

— Jeg har vært i bransjen i snart 20 år og jeg tror dette vil bli et gjennombrudd for Brokke. Det blir en comfortøkning som er utrolig. Både for dem på brett og dem som er litt eldre tror jeg vil sette pris på transporten til topps, sier Wojtaszek.

Forholdene i bakken beskriver han som gode.

— I dag er det som et eventyrland. Jeg tror vi nærmer oss en meter snø, sier Wojtaszek. Han sier at mange gjester har tatt kontakt for å spørre om forholdene. På grunn av mye snø er railsene i parken ennå ikke på plass.

HOVDEN (Bykle):

Hovden i dag. Foto: Hovden Alpinsenter

— Det auser ned med snø og det har det gjort hver kveld nå. Pudder, pudder og mer pudder, utbryter daglig leder Sture Pilegård ved Hovden Alpinsenter når fvn.no spør om forholdene.Anlegget på Hovden var det første anlegget i landsdelen som åpnet sist helg. Gjennom uka er bakkene holdt åpne på kveldstid.

— Vi er litt stolte og har hatt flaks. Det er fantastiske forhold og ingen grunn til å sitte igjen i byen, sier Pilegård. Denne helga åpner også Breive-siden og dermed skal oppimot alle nedfarter og trekk være åpne.

På grunn av høyden er snøen kommet som pudder de siste dagene. I Sirdal er snøen langt tyngre.

TJØRHOMFJELLET (Sirdal):

— Det er fantastisk. Vi har aldri åpnet med så mye snø og fine forhold. Oppe i heia er det halvannen meter snø, andre steder over en meter, sier Ole Johan Tjørhom.

- Hvordan er offpist-forholdene?

— Det har kommet mye snø de siste dagene og mye har blåst inn i heia. Det er stort sett kram snø, sier Tjørhom.

FIDJELAND (Sirdal):

— Vi har ikke hatt så mye snø på 30 år. Jeg er ikke sikker på om vi klarer å åpne det siste trekket (av tre, red. anm.), sier styreleder Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland skitrekk.

I ettermiddag var det mellom én og halvannen meter snø i anlegget.

— Vi ligger på vestsiden og har nok fått mesteparten av snøen her oppe, mener Tjensvold. Han karakteriserer snøen som bløt og god.