KRISTIANSAND: Mandalitten har et langt kriminelt rulleblad, og er dømt for ran, vinningsforbrytelser og narkotika. Han møtte ikke frem i Kristiansand tingrett da saken mot ham ble behandlet.

På bakgrunn av bevisførselen har retten lagt til grunn at mannen kom med direkte og klare drapstrusler mot en politimann fra Kristiansand i forbindelse med en pågripelse om formiddagen søndag 31. juli.

Denne dagen hadde mannen først forsøkt å trenge seg inn i et menighetslokale i sentrum. Han ble pågrepet og fraktet til legevakta for undersøkelse. På vei tilbake til sentralarresten kom drapstruslene som ifølge retten var skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

Han ble også dømt for å ha hindret politiet i sin tjeneste, for å ha forstyrret den offentlige ro ved å trenge seg inn i menighetslokalet, og for å ha oppgitt falskt navn til politiet.

Den domfelte hadde noe betinget reststraff å sone. Reststraffen ble inkluderte i de nye forholdene, slik at han ble dømt til en samlet fengselsstraff på fem måneder.