KRISTIANSAND / GRIMSTAD: I dag ble resultatet av et felles utredningsarbeid mellom UiA og HiT ble lagt fram.

Etter delutredninger fra en rekke faggrupper dokumenterer rapporten at det er et betydelig potensial for faglig vekst og utvikling ved en tettere tilknytning mellom de to institusjonene, fremgår det i en pressemelding fra UiA.

Det fremgår også at både Telemark og Agderfylkene har behov for en tung kunnskapsinstitusjon som kan bidra til utviklingen av nærings— og arbeidsliv et i de tre fylkene.

Styringsgruppen, som har bestått av ledelsen ved de to institusjonene sammen med representanter for tilsatte og studenter, har imidlertid kommet til at det ikke er grunnlag for å ta stilling til fusjonsspørsmålet nå. Det skisseres derfor to veier videre.:

  • Et nærmere institusjonalisert samarbeid, der det opprettes et samarbeidsorgan med fullmakter fra de to styrene, og der det igangsettes konkrete samarbeidsprosjekter innenfor både faglig og administrativ virksomhet. Prosjektet evalueres etter tre år, og institusjonene tar da stilling til den videre prosessen.

  • En nærmere utredning bl.a. av mulige organisasjonsmodeller og modeller for styring og ledelse. Først etter at dette er klarlagt, tar de to styrene stilling til om prosessen skal føres videre med sikte på fusjon eller andre samarbeidsmodeller.

Utredningen vil nå bli sendt på høring, og det vil bli innhentet synspunkter både internt i institusjonene og hos eksterne interessenter. Det vil skje både gjennom høringsmøter og ved skriftlige uttalelser. Saken vil så bli behandlet i de to styrene i juni.

Det er en omfattende utredning som er lagt fram, med et stort tilfang av faktaopplysninger.

Rapporten går bl.a. inn på utviklingen i universitets- og høyskolesektoren internasjonalt og nasjonalt, på arbeids- og næringsliv i de tre fylkene, og særlig på den faglige og administrative virksomheten i de to institusjonene, med vurderinger av muligheter og utfordringer ved tettere tilknytning.