MANDAL: Den siktede 25-åringen har erkjent legemsbeskadigelse med døden til følge, men nekter straffskyld etter politiets siktelse om forsettlig drap.

25-åringen er nå varetektsfengslet i ytterligere åtte uker, og retten viser til drapsmannens erkjennelse.

»Retten finner at det foreligger særlige forhold i saken som styrker mistanken når det gjelder overtredelse av straffelovens § 233 (forsettlig drap), herunder vitneforklaringer, funn på åstedet og øvrige beslag, men den følge at det er sterk sannsynlighet for at siktede har forhold seg som beskrevet i siktelsen», heter det i fengslingskjennelsen fra dommerfullmektig Sølve Robstad.

Retten har videre funnet at en slik alvorlig forbrytelse, i et mindre lokalsamfunn, er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet dersom den mistenkte er på frifot. «Dette styrker også av at det var nære relasjoner mellom avdøde og siktede, og at forholdet ble begått på en brutal måte», skriver retten i sin kjennelse. Konklusjonen ble derfor at 25-åringen fortsatt skal sitte i varetekt og at dette ikke er, som det heter i juridiske termer, et uforholdsmessig inngrep.