KRISTIANSAND: I et klasserom på Steinerskolen står det stablet opp med hauger av flettede produkter av pil, klare for skolens årlige Vårmarkedet på Lund lørdag 9. april.

Trendy produkter

Mens mange av skolens elever har vært opptatt med å lære sirkusnumre i løpet av uka, har elevene i 10. klasse drevet med pilfletting. I løpet av uka har det bygget seg opp et solid lager av blant annet lysholdere og espalier for slyngplanter i bed eller krukker.

Dansk knowhow

Både elever og lærere må bidra i produksjonen, for pilproduktene er populær salgsvare på markedet. Det ble derfor produsert på harde livet da Fædrelandsvennen var på besøk.

– Det er en del av håndverksundervisningen, forklarer Pål Osjord, lærer i kunst og håndverksfaget ved Steinerskolen. Daglig leder Steinar Skjævesland mener pilfletting har lange tradisjoner i Norge og at det er viktig å holde i hevd gamle teknikker. I dag foregår det meste av pilfletting i Danmark, og for tiende år på rad har skolen hentet inn dansk ekspertise. Instruktør Mette Nicolaisen viser deltakerne hvordan man får best mulig resultat.

Stort marked

På Vårmarkedet blir det salg av produkter som barn og foreldre ved barnehage og skole har laget, loppemarked og økologisk kafé i tillegg til «ordinær» kafé. Det vil også bli sirkusforestilling med skolens egne elever.

Les intervju med Camilla Bøksle, som er ansvarlig for Vårmarkedet, i «Dagens navn» i vår avis i dag.