KRISTIANSAND: Venke Moe har i 20 år vært partner i SMS Arkitekter. Nå har hun takket ja til å bli Kristiansand første kvinnelige plan— og bygningssjef.

— Som arkitekt har jeg vært storforbruker av teknisk etats tjenester, og det er en veldig spennende etat. Jeg har jobbet hele min yrkesaktive karriere i Kristiansand, og samarbeidet med de fleste entreprenører og store byggherrer, forteller 53-åringen til Fædrelandsvennen.

- Hva blir det første du vil gripe fatt i?

— Jeg vil få fram alt det positive denne etaten gjør. Den har masse flinke folk, men når utfallet ikke blir helt som forventet, får man fort høre det. Jeg ønsker å synliggjøre det etaten gjør i dag, som ikke er så godt kjent

Sivilarkitekten, opprinnelig fra Voss, har etter hvert blitt et rimelig kjent fjes etter å ha vært spaltist i Fædrelandsvennens boligmagasin. Sist sommer avslørte hun sterke lokalkunnskaper da hun viste God Helg rundt i Kvadraturen.

Plan- og bygningsetaten har 34 ansatte, fordelt ganske likt mellom planavdelingen og bygningsavdelingen. Siste tiden har etaten slitt med ubesatte stillinger og kapasitetsproblemer, noe Moe ønsker å ta tak i.

Av praktiske årsaker tiltrer hun stillingen først 11. februar, samtidig går Gunnar Stavrum av med pensjon etter å ha hatt jobben siden 2006.