ARENDAL: — Vi får den eneste runden i Nord-europa, og håper på godt vær og et nytt år med folkefest i Arendal, sier medieansvarlig Jens Petter Christensen i Norwegian Grand Prix (NGP) 2011. For 14.gang skal det tradisjonsrike båtracet Norwegian Grand Prix kjøres i Arendal, i år fra 15. – 17.juli. Det ble klart på en pressekonferanse på Clarion Hotel Tyholmen i ettermiddag.

Arrangøren har slitt tungt økonomisk de siste årene, grunnet dårlig vær og publikumssvikt. Politikerne i fylkesutvalget i Aust-Agder sa i november nei til å støtte med 500.000 kroner. Rett før årsskifte ble arrangementet reddet fra konkurs, da det ble klart at næringslivet i fylket spyttet inn 675.000 kroner .

Les også:

Nå tar arrangøren frem sparekniven, og satser alt på at de voldsomme motorkreftene kan bære arrangementet. I fjor var blant annet komiker Kristian Valen og rockebandet Wig Wam trekkplastere til Arendal. Det er det slutt på.

- Det er «back to basic». Vi strammer inn, og dropper unødvendige koserter og show bortsett fra rundt folkefesten ved vannet. Vi har ikke noe budsjett klart ennå, men det er sponsorer og publikumsinntekter som skal dekke festen, sier Christensen, som håper på 100.000 publikummere i sommer.

Elleve båter er til nå meldt på til årets åtte VM-runder i den ypperste båtklassen, Class 1. To norske båter er påmeldt, og første runde går i Abu Dhabi i april. Siste runde går i den brasilianske hovedstaden Rio de Janeiro i november.