KRISTIANSAND: — Karakterer i orden og oppførsel er viktigere enn å forby tyggegummi og mobiltelefon på skolen. Derfor mener Frp at det bør innføres karakterer i orden og oppførsel, sier Frps ordførerkandidat Tor S. Utsogn.

Han mener Jørgen Kristiansen og KrF er på rett vei når partiet ønsker å innføre et sentralt ordensreglement for skolene i Kristiansand. Frp ønsker å ta i bruk enda sterkere virkemidler.

— Vi applauderer forslaget fra KrF, men vi ønsker å gi læreren mer ris bak speilet. Derfor ønsker vi å innføre orden- og oppførselskaraterer så langt ned som i femte klasse, sier Utsogn.

I løpet av inneværende bystyreperiode har han fått flere henvendelser fra foreldre som mener barna deres ikke får optimal læring fordi de er i en urolig klasse.

— Jeg tror det er en verdifull erfaring for elever og foreldre å se hvordan barna er i klassesituasjonen. En karkater i orden og oppførsel vil vise hvordan eleven oppfører seg i forhold til ro og orden. Vi tror det er veldig interessant og givende for eleven å få vite hvordan man oppfører seg, sier Utsogn.