ARENDAL: En 38 år gammel kvinne fra Gjerstad er i Aust-Agder tingrett frifunnet etter at hun frontkolliderte på riksvei 416 i februar.

Ulykken skjedde da kvinnen kom kjørende ved Røed camping i retning Risør. I veien var det snø og is. Da kvinnen skulle gire ned, fikk hun sleng på bilen og kom over i motgående kjørefelt. Der frontkolliderte hun med en møtende bil.

Kvinnens bil ble totalskadet, og hun måtte ha bistand av brannvesenet for å komme seg løs. Hun lå på sykehus i to døgn, men kom fra hendelsen uten alvorlige skader.

Føreren av den andre bilen, en 53 år gammel mann fra Risør, ble også brakt til sykehus med skader i nakken. Bilen hans fikk større materielle skader.

Kvinnen forklarte i retten at hun kjørte i mellom 40 og 50 kilometer i timen. Da hun så bilen som kom mot henne, forsøkte hun å bremse ned. Men bilen fortsatte å snurre rundt, ifølge dommen.

Påtalemyndigheten mente kvinnen ikke kjørte forsiktig nok på det glatte føret. Hun måtte derfor møte i Aust-Agder tingrett forrige uke, tiltalt for uaktsom kjøring. Der la aktor ned påstand om en bot på 7500 kroner, men tingretten fant ikke grunnlag for å dømme kvinnen.

«Etter rettens vurdering har tiltalte vært oppmerksom på de vanskelige kjøreforholdene og forsøkt å ta forholdsregler ved å avpasse farten», skriver tingretten i dommen.

Retten mener ulykken var et hendelig uhell.

«Det faktum at bilen får en sleng på grunn av girskifte i kombinasjon med vanskelig føre, og som fører til at tiltalte mister kontrollen over bilen og kolliderer med en annen bil, fremstår for retten som et hendelig uhell, og ikke som et avvik fra det en kan kreve av en fornuftig og forsiktig bilfører under de konkrete forholdene på stedet», heter det i dommen.