OSLO: Skuespilleren Bartek Kaminski (34) fra Kristiansand hadde i februar sin debut som musikal-skuespiller i ”The Producers” på Oslo Nye Teater. Forestillingen har gjort stor suksess på Broadway og i Norge har storsatsingen med Kaminski i en av hovedrollene fått mye ros og høye tall på terningen av anmelderne.

Kristiansanderen Bartek Kaminski er nominert til "Beste nykommer" til Komiprisen 2011 for hovedrollen han gjorde i "The Produscers" på Oslo Nye Teater. Foto: Fotograf Dag Jenssen www.dagjen.

Nå er ”The Producers” nominert til Komiprisen 2011, for ”Beste forestilling”. I tillegg til denne nominasjonen er Kristiansanderen nominert i kategorien ”Beste nykommer” for rollen som kranglende dramaqueen og eksentriske assistenten Carmen Chia.— Det er kjempegøy å bli nominert til en slik pris. Jeg synes det er veldig stas og jeg er veldig glad. Dette er første gangen jeg er personlig nominert til noe, så det er godt for selvtilitten. Men jeg er litt nervøs også, forteller Bartek Kaminski til Fædrelandsvennen.

Forestillingen

”The Producers ”handler om Broadway-produsenten Max Bialystock som er på desperat pengejakt. Han får tak i en million kroner, bruker 100.000 av dem på en elendig musikal og stikker av med resten.

Rollene i musikalen har vært spilt av store navn som Anders Hatlo, Geir Kvarme og Hilde Louise Asbjørnsen. Bartek Kaminski er nominert til ”Beste nykommer”, mens Hilde Louise er nominert til ”Beste kvinnelige artist”.

— Det er fantastisk at vi har fått tre nominasjoner i forbindelsen med forestillingen. Det er en veldig deilig følelse. Vi har hatt mellom 80 og 90 forestillinger rett etter hverandre, så når man blir nominert til så fantastiske priser føles det veldig bra, forteller Kaminski.

Tøff konkurranse

Bartek er ikke den eneste nominerte i kategorien ”Beste nykommer”. Han konkurrerer med komiker og programleder Martin Beyer-Olsen og komikeren Nils-Ingar Aadne om å vinne prisen.

— Martin og Nils-Ingar er tøffe konkurrenter. De er begge to råflinke og talentfulle. Basert på konkurrentene mine tror jeg ikke at jeg kommer til å vinne. De vet vel så vidt hvem jeg er, ler Kaminski.

Komiprisen 2011 går av stabelen på Chat Noir i Oslo lørdag 27. august.