KVINESDAL: Det var ved 2-tiden på natta lørdag 30. april i år at kvinnen kjørte bil i Kvinesdal sentrum. Kjøreturen gikk ikke særlig bra og endte da hun kolliderte med en parkert Volvo V40. Denne bilen fikk store materielle skader.

Det gikk som det måtte gå. Politiet ble varslet og kvinnen ble tatt med for å avlevere blodprøve. Analysen fra Folkehelseinstituttet konkluderte med at kvinnen hadde en alkoholpromille i blodet på 2,02. Dermed ble det tatt ut siktelse for promillekjøring. Det som gjør saken enda verre for kvinnen er at hun heller ikke hadde gyldig førerkort. Dermed ble hun også siktet for dette også.

Kvinnen erkjente skyld og saken ble fremmet for Kristiansand tingrett som en tilståelsessak. Aktor la ned påstand om fengsel i 24 dager og 10.000 kroner i bot.

— Ved straffeutmålingen er det i skjerpende retning tatt hensyn til promillens størrelse, at kjøringen fant sted i Kvinesdal sentrum på et tidspunkt der mange ferdes ute i forbindelse med besøk på restauranter og andre utesteder – med tilsvarende fare for stort skadepotensial på så vel fører, medtrafikkanter og andre personer som ferdes langs veien. Likeså vises det til at kjøringen endte med påkjørsel på en parkert bil og skade på denne, skriver retten i dommen.

Retten satte straffen til 24 dager i fengsel, 20.000 kroner i bot og tap av førerretten for tre år fram i tid.