KRISTIANSAND: Det var 8. mai i år at 19-åringen sammen med andre personer tok seg inn i to loftsboder ved en bygning i Suldalsveien.

I den ene boden tok tyvene blant annet et trommesett til en verdi av 117.569 kroner. Fra den andre boden ble det blant annet stjålet en pc og høyttalere.

19-åringen tilstod overfor politiet forbrytelsen og opprettholdt tilståelsen i Kristiansand tingrett. Aktor la ned påstand om at mannen, som tidligere ikke er domfelt, bør dømmes til 60 timers samfunnsstraff.

– Utgangspunktet er at det i denne saken skal idømmes en ubetinget fengselsstraff. Tyveriene må anses som grove idet siktede og de andre brøt seg inn i bodene. Det vektlegges også at det dreier seg om ikke ubetydelige verdier, skriver dommerfullmektig Nina Røise i dommen.

Mannens tilståelse ble ansett som formildende.

– Videre er det i vurderingen tatt hensyn til siktedes rolle i tyveriet, som i henhold til hans forklaring var noe mer beskjeden enn de øvrige som var med. Etter en samlet vurdering finner retten at det er grunnlag for å fravike utgangspunktet og at det i denne saken er hensiktsmessig å idømme samfunnsstraff. Siktede virker motivert og samtykker til samfunnsstraff, heter det videre i dommen.

Straffen fulgte dermed aktors påstand. Gjennomføres ikke samfunnsstraffen i løpet av 120 dager, så venter 45 dagers fengsel.